Businessweek, FT: Bajban Magyarország

2010. július 19. 08:20

Gyengülhetnek a forint és a magyar államkötvények, eladás nyomás alá kerülhetnek a magyar befektetési eszközök - így értékelte a Businessweek és a Financial Times a tárgyalások megszakadását a magyar kormány és az IMF között. A Businessweek hozzátette, puha az ország mögötti nemzetközi védőréteg.

2010. július 19. 08:20
Gyengülhet a forint és a magyar államkötvények, miután a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió úgy fejezte be tárgyalásait a magyar kormánnyal, hogy „nem támogatták Orbán Viktor miniszterelnöknek a költségvetési hiány féken tartására vonatkozó terveit” - írta a Businessweek című üzleti hetilap. A lap az IMF „meglehetősen lesújtó” állásfoglalására utalva közölte, a Magyarország mögötti nemzetközi védőréteg valójában sokkal puhább annál, mint azt az emberek gondolják. A lap szerint az IMF és az EU nyilatkozata is gyengítik Orbán Viktor a befektetői bizalom helyreállítására irányuló erőfeszítéseit.
 
A Financial Times arról írt, eladási nyomás alá kerülhetnek a magyar befektetési eszközök, miután kudarcba fulladtak a tárgyalások az IMF-fel és az EU-val. A FT hozzátette, mindez idegességet okozhat az ország adósságállománya miatt aggódó befektetők körében. A Fidesz-kormány „vonakodva beleegyezett” a hiánycél teljesítésébe, az IMF azonban „nyers hangvételben” tudatta, hogy változatlanul tartani kell a 3 százalék alatti jövő évi hiánycélt - írta a lap.

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szarvasember
2010. július 19. 16:47
A piac "láthatatlan" keze, annyira okos, hogy néha összekeveri Budapestet Bukaresttel és akkor nagyobbat ralizik az árfolyam mintha Kósa makkantaná el magát egy bivalybasznádi lakossági fórumon :-) Nem csodálkozni való, hogy az ilyen "baki" miatt felcsúszott 315-ös ajrónál senki se vinnyog? Kósa meg már 290-nél monnyonle? Szerintem az az igazán bicskanyitogató, hogy az IMF és az EU az eddigi magatartásával tettlegesen hozzájárult a jelenlegi helyzet kialakulásához. Rábólintottak Fletó és Bajnai hiánycéljaira, aztán amikor nem teljesült a cél, tovább tejelték a dellát hitelbe.
gót
2010. július 19. 13:08
A nyomi internáciknak csak az fáj hogy a kormány a megszorítást a bankokra!!! (horribile) is ki akarja terjeszteni. Merthogy a társadalom döntő része nyögi már egy ideje a szoci régi dübörgését, most meg bevonnák a bankokat is. De akkor miért kussolt mindenki amikor a 600 milliárdos konszolidációt belecsavarták a bankokba? http://hvg.hu/gazdasag/20081106_bankmento_csomag_imf_vilagbank_eu_hitel Ha jól értettem akkor marad még a bankos csomagba a bankadó után is 400 milliárd.. tűhahuha Ezek szerint most akkor azért megy a hiszti mert a bankszektor "csak" 400 milliárdot tud/tudott elsíbolni abból a hitelből amit nekünk kell majd visszafizetni? Én nem is tudom miket képzel ez a patás.. követelem, hogy minden állampolgár adja be a fél veséjét is az IMF nek fedezetül!!
MakkA
2010. július 19. 13:01
Amúgy a kormány felajánlhatná, hogy OK. ha annyira kell a nyugdíjakat rendbeteszi, a kiemelt nyugdíjakat megszünteti, 200 ezerben maximálja. (Mert az IMF az eü mellett a nyugdíjakat is sokallotta.) Kiváncsi vagyok az IMF küldöttség ezt helyeselné-e? MA
advocaat
2010. július 19. 12:36
Ezek az orgánumok CSAK a negligens és mohó tőke érdekében tudnak vonyítani: Magyar-ország ettől a büdösbagázstól csak a szart kapja, IDEJE FELEMELNI A FEJÜNKET és FELÁLLNUNK!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!