Egyforintos adósság

2010. november 10. 13:45

Egy gönyűi asszonyon hat forint pótlékot követelt egy biztosító késedelmes magánnyugdíj-befizetés címén. A nő befizetett öt forintot a tartozásból, ám a hiányzó egy forint miatt újabb felszólítást kapott.

2010. november 10. 13:45

Először 6, majd 1 forintot követelt egy egy biztosító azon a gönyűi asszonyon, akit adóhatósági behajtással riogattak, ha nem fizeti be tartozását. A Kisalföld információi szerint Erős Mónika szeptember végén kapott először fizetési felszólítást, amely szerint magánnyugdíjpénztári befizetésének késedelmi pótléka 6 forintról 5 forintra csökkent. Az asszony a lapnak elmondta: a levélben az is benne állt, hogy amennyiben nem tesz eleget a felszólításnak, akkor az APEH be fogja hajtani az összeget.

A nő vállalkozása időközben megszűnt, így nem tudta a korábbi céges számláról átutalni a késedelmi pótlékot. Csekket kért a biztosítótól, ezen be is fizetett öt forintot - a társaság ezek után levélben kérte a fennmaradó egy forintot: „Befizetném - bár nem értem, hogy jött ki ez az összeg, mikor az első levelükben a 6 forintos tartozást 5 forintra csökkentették -, de postán nem tudok 1 forintot feladni” - mondta Erős. A biztosítónak több mint háromszáz forintba kerülhetett a három küldemény postázása.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!