Simor a megszorításokat hiányolja

2010. november 11. 17:57

Ne várjon megszorításokat az MNB a kormánytól - válaszolt a jegybank kritikájára Szíjjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője. Szíjjártó szerint Simor András személyesen sértődött meg a kormányra.

2010. november 11. 17:57

A kormány kihagyta az MNB-t a költségvetési egyeztetés folyamatából, pedig ezt a szokásjog és a törvény szerint sem tehetné meg. A jegybank így különvéleményt fogalmaz meg - közölte az MNB egyik alelnöke, Karvalits Ferenc.

A csütörtök délután nyilvánosságra hozott elemzés több tekintetben is kritizálja a kormányt. Az MNB szerint bár a jövő három százalék alatti hiánycél biztosan teljesül, ennek nagy az ára, a magánnyugdíj-pénztári módosításokon keresztül pedig valójában két százalékos költségvetési lazítás valósul meg. Simor András jegybankelnök elsősorban a kiadáscsökkentéseket - más néven a megszorításokat hiányolta.

Szíjjártó Péter miniszterelnöki szóvivő szerint Simor az őt is érintő kétmillió forintos bérplafon bevezetése, vagyis fizetésének csökkentése miatt személyesen sértődött meg a kormányra. A politikus hozzátette: a kabinettől senki ne várjon megszorításokat, mert az arányos közteherviselésre, a munkahelyteremtésre és a növekedésre összpontosítanak.
 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2010. november 11. 21:23
Az MNB jelenlegi vezetése kizárólag az ország bukására játszik. Simornak -ha lejár a megbizatása- nem lesz maradása az országban. Nem jobb lenne lemondani?
==T==
2010. november 11. 20:21
Ezt ajánlom minden fülkeforradalmár fidesz droidnak: http://velemenyvezer.blog.hu/2010/11/11/matolcsy_gazt_ad_a_lejton
balbako_
2010. november 11. 19:20
A betűszóban az M magyart jelent. És Simor?
elfelejtette
2010. november 11. 18:50
Konkrét mexorítási javaslatokat várok, nem általános mexorításmegmondást. Azzal már tele van a padlás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!