Börtönt kapott három APEH-es

2011. január 28. 14:37

A Szegedi Ítélőtábla vesztegetés miatt ítélt börtönre három APEH-alkalmazottat, akik adótitkokat adtak el vállalkozóknak.

2011. január 28. 14:37
Öt év letöltendő börtönbüntetést rótt a Szegedi Ítélőtábla arra a kecskeméti adórevizorra, aki adótitkokat osztott meg pénzért több vállalkozóval. A revizor mellett egy másik kecskeméti APEH-es tisztviselőt, egy hivatali karbantartót, valamint négy vállalkozót is elítéltek.
 
A vállalkozók a karbantartót keresték meg, akiről úgy tudták, hogy a kecskeméti APEH-nél dolgozik, ám beosztását nem ismerték. A karbantartó bevonta az egyik köztisztviselőt, majd az egyik adóellenőrt, hogy adótitkokat adjon el a vállalkozóknak. A karbantartót 4 év hat hónap letöltendő börtönre, a köztisztviselő nőt 3 év, ugyancsak letöltendő börtönre ítélték, a revizort pedig 5 év letöltendő börtönnel, félmillió forintos pénzbüntetéssel, 350 ezer forintos vagyonelkobzással sújtották, valamint örökre eltiltották az adóellenőri foglalkozástól. A négy vállalkozó közül egy 2 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetést, egyikük 1 év hat hónap felfüggesztett börtönt, a másik kettő pedig pénzbüntetést kapott.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2011. január 31. 11:57
Ha van egy kis időd, nézd meg a http://www.harommajom.hu oldalt. Hasonlókról szól.
Csigorin
2011. január 30. 17:04
Mikozben szerencsetleneknek csak annyi a bunuk, hogy nem milliokert, hanem parszazezerert "adtak tanacsot"...
Nagytestver
2011. január 30. 12:44
Az összes vérszívó tetűt be kellene zárni és dolgoztatni, hogy valami hasznukat lássuk. Ez a modern ÁVÓ, nem tűnik fel?
vero1_
2011. január 29. 19:40
3 év, 4 év, 5 év letöltendő. adótitok eladásárt. gazd bcs. eredmény: jogosulatlan versenyelőny. a magatehetetlen az ujjait eltörő, földönkekvőt rugdosó rendőr, szolgálatban; 2 év felfüggesztett. parancsnoka meg nincs. nem is volt. vicc bazmeg. de sírni kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!