Az Oscar-díj után nincs járadék

2011. február 04. 10:59

Olyan törvény jelenleg nincs hatályban, ami kimondja, hogy a Nobel- és az Oscar-díj után mekkora összeg járhat, és azt ki biztosítja a jogosultaknak. Nem jár Oscar-nyugdíj Rófusz Ferenc animációs rendezőnek sem.

2011. február 04. 10:59

Nem jár Oscar-nyugdíj Rófusz Ferenc animációs rendezőnek, aki a Légy című filmjével 1981-ben nyerte el az Oscar-díjat. Ő volt az első magyar, aki Magyarországon készült alkotásért vehette kézbe az aranyozott szobrocskát, igaz, csak megkésve, mert az átadó ünnepségre nem utazhatott ki Los Angelesbe.

A művésznek, még egy Balázs Béla-díja van, de az után sem jár idehaza az olimpikonokéhoz hasonló kiemelt járadék. A Nobel-díjas Kertész Imre sem kap elismerése után járadékot, és ez a Kossuth-díjasokkal is így van.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!