NOL: Ha jön az IMF, Orbán lelép

2011. november 15. 10:33

„Ha az IMF visszajön, én el...” - jelentette ki Orbán Viktor a Népszabadság egy befolyásos forrása szerint. Egy fideszes politikus úgy véli, az IMF visszatérése a magyar gazdaságpolitika bukását jelentené, és a miniszterelnök valószínűleg nem szeretné végrehajtani a mások által diktált megszorításokat.

2011. november 15. 10:33

Nem került le a napirendről, hogy a kormány korrigálja a 2012-es 1,5 százalékos gazdasági növekedési célt – közölték a Népszabadsággal kormányközeli források. Giró-Szász András múlt héten közölte: a kormány nem kívánja módosítani prognózisát annak ellenére, hogy az Európai Bizottság 0,5 százalékos bővülést jósolt. Amint azt a lap írja, a szám módosításával a kormány bevárja a német kormány előrejelzésének felülvizsgálatát, mivel a német gazdaság meghatározó a magyar gazdaságra nézve is.

A Népszabadság úgy értesült, Orbán Viktor korábban kijelentette: ha bizonyossá válik a recesszió, akkor nem a 2012-es költségvetés sarokszámait kell módosítani, hanem új költségvetést kell készíteni. A miniszterelnök megjegyezte, a költségvetési hiány három százalék alatt tartásáról, és az államadósság folyamatos mérsékléséről nem lehet lemondani.

A lap cikkében egy befolyásos forrásra hivatkozva azt írja, Orbán Viktor már korábban célzott arra: „ha az IMF visszajön, én el...”. Ezt a cikk szerint egy fideszes politikus úgy értékelte: az IMF visszatérése a magyar szabadságharcos gazdaságpolitika bukását jelentené, és „egy IMF-hitelre szoruló ország IMF-diktátumos” megszorításon alapuló politikáját a miniszterelnök valószínűleg nem szeretné végrehajtani.

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsoszta
2012. április 25. 13:34
Orbán elvtárs! Úgy hallom jön az IMF, ideje csomagolni és lelépni!
Fakutya ezredes
2011. november 15. 17:37
Egy biztos. Ha a fideszt lenyomjak, a magyarok szine-java elmegy innen, oszt baszhatjatok, mer a cigany nem termeli ki a komcsikna a botosra, horvat nyaralokra, szemlohegyi villakra, luxusautokra valot.
Fakutya ezredes
2011. november 15. 17:34
Vilagkormany, osszeeskuves-elmelet...? Meg a faszom. Kurva anyatokat.
korona
2011. november 15. 15:21
Bízok Magyarországban! Bízok az egész magyar népben! Több, mint ezer éve itt vagyunk. Ezután is itt fogunk lenni! Igen: élni fogunk és élni fogunk! Ilyen múlttal rendelkező, ilyen nagyszerű nyelven beszélő nemzet arra ítéltetett, hogy mindörökre ÉLJEN !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!