A volt manyup-tagok helyzetének rendezését kéri az MSZP

2012. február 27. 12:33

A párt arra kéri a kabinetet, hogy jogszabályban rendezze az állami rendszerbe átkerülő magánnyugdíjpénztár-tagok nyugdíjszámítását. Emellett azt is szeretnék, ha felfüggesztenék a megváltozott munkaképességűek egészségügyi felülvizsgálatát.

2012. február 27. 12:33

Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja hangsúlyozta: a magánnyugdíjpénztári tagok befizetései január 1-jétől már az állami kasszába érkeznek, ám a visszaléptetettek nem tudják, mi alapján határozzák majd meg későbbi nyugellátásukat. A politikus ezért arra kérte a kabinetet, törvényben tisztázza, számukra miként esnek latba korábbi, állami nyugdíjrendszeren kívüli befizetéseik.

Az MSZP emellett arra szólítja a kormányt, függessze fel a megváltozott munkaképességűek egészségügyi felülvizsgálatát mindaddig, amíg választ nem kapnak az ombudsmanhoz írt levelükre, amelyben utólagos normakontroll kezdeményezését kérik Szabó Mátétól – mondta. Hozzátette: a szociális biztonság szempontjából elfogadhatatlannak tartják, hogy a kormány egészségügyi ellátássá alakítsa át a megváltozott munkaképességűeknek járó nyugdíjakat.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kiszolgáltatott
2012. február 28. 20:46
http://www.peticiok.com/rokkantvadaszat Ne vegyék el a rokkantsági nyugdíjat a jogosultaktól! www.peticiok.com
krisztoforo48
2012. február 27. 17:04
Az,hogy valakinek van egészségügyi problémája nagyon sajnálatos,de nem jelenti azt,hogy semmilyen munka végzésére nem alkalmas!Persze vannak olyanok is,akik tényleg nagy és súlyos problémákkal küzdenek,de az Ő számuk nem tehető több százezerre,az is biztos.
buckafej
2012. február 27. 15:03
A mi falunkban egy kicsit megkenték a dokit, aztán már egyenes út vezetett a leszázalékoláshoz. Tele vagyunk 50-60 év körüli "rokkantakkal", akik a nyugdíj mellett szántanak, vetnek, aratnak, nehéz fizikai munkát végeznek, miközben le vannak százalékolva. És ez csak 1 falu. Mennyi lehet az országban? Miért is kellene ezt felfüggeszteni? Ennyire demagógok vagytok kedves szocik.
Öreg
2012. február 27. 14:59
Bizony van itt rendezni való! A "lenyelt" hozadékot ki kell verni a manyupokvól, mert a visszautalt többlet a normális bankkamat negyedét sem érte el!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!