Magyarország 1,2 milliárd dollárnyi külföldi befektetést vonzott 2011-ben

2012. április 12. 08:14

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal közleménye alapján a Bloomberg beszámolt arról, hogy Magyarország 1,2 milliárd dollárnyi külföldi befektetést vonzott 2011-ben. A hírügynökség másik cikke Simor András bejelentéséről adott hírt, amely szerint a kamatláb 2013 elején csökkenhet.

2012. április 12. 08:14

Magyarország 924,3 millió eurónyi közvetlen külföldi befektetést vonzott, amely 5736 munkahelyet fog létrehozni – írta a Bloomberg a Nemzeti Külgazdasági Hivatal közleménye alapján. A hivatal a múlt évben több mint ötmilliárd eurónyi beruházási projektről tárgyalt, amelyek véghezvitele körülbelül 18000 új állást hozna létre. A Bloomberg Simor Andrást idézte, aki szerint az MNB csökkentheti az Európai Unió legmagasabb kamatlábát 2013 elején, ha a nemzet kockázati megítélése és inflációs kilátásai jelentősen javulnak.

 
A cikk emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor novemberben segítséget kért az IMF-től, mivel a forint rekordmélységbe zuhant, valamint az országot leminősítették. Négy hónappal később a tárgyalások még nem kezdődtek el, ugyanis Magyarországnak nem sikerült bizonyítania, hogy olyan független intézmények, mint például a jegybank, mentesek a kormányzati befolyástól. Simor elmondta, hogy a nemzetközi szervezetekkel kötendő finanszírozási megegyezés meghiúsulása jelentős finanszírozási kockázatokat vonna maga után, és ártana a gazdaságnak. Simor hozzátette, hogy a jelenlegi finanszírozási költségek hosszútávon fenntarthatatlanok – olvasható a Médianéző összeállításában.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csaba1016
2012. április 12. 11:38
ok de mennyit taszított el közben a győztes politika ami most megfenekleni látszik? energiapályázat se lesz ha kohéziós alapok esetében nem mutat fel vmit a kormáény ami eddig látszik arra csak azt tudom mondani amit ameccsen k .... gyenge
rogananti
2012. április 12. 10:02
Különben ez az adat a 2009 óta épülő merci gyárnak köszönhető. "Három hónap híján négy évvel azután, hogy a stuttgarti székhelyű Daimler-Benz konszern 2008. június 18-án bejelentette: Kecskeméten építi fel új Mercedes-gyárát, ma átadják az új üzemet. Az új kompakt modellek gyártását végző, több száz hektáron fekvő üzemet 800 millió euróból, mai árfolyamon 230 milliárd – akkorin nagyjából 200 milliárd – forintból építették fel." Amit a gonosz csúnya únió hozott ide, meg a gonosz ronda németek.
kjkj945
2012. április 12. 09:11
Az eju meg az ájmuf a növekvő országot leminősiti, a csöökkeniknek zsozsot ad. Ez véletlenül nem kettős ,mérce?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!