Bűnszervezetben vesztegettek az APEH-ellenőrök a vád szerint

2012. augusztus 16. 15:18

A Központi Nyomozó Főügyészség vádat emelt a székesfehérvári adóhivatal korábbi ellenőreivel szemben, akik kenőpénz fejében eltekintettek bizonyos helyi vállalkozások ellenőrzésétől – írja az mno.hu.

2012. augusztus 16. 15:18

A székesfehérvári adóhivatal ellenőrei, és egyik osztályvezetője több mint tízmillió forint kenőpénzt fogadtak el különböző helyi vállalkozóktól, akiket cserébe nem ellenőriztek, vagy a végrehajtás során eltekintettek a számláik zárolásától.

A bűnszervezetre még 2010 nyarán csapott le a rendőrség, de a Központi Nyomozó Főügyészség csak most emelt vádat. 35 cég és 10 magánszemély adóügyeivel kapcsolatban történt meg a vádemelés, a korrupciós ügy kapcsán több mint 150 millió forintos kár érte a magyar államot.

A vesztegetők a jogsértő kérések teljesítéséért nyolcvanezertől ötmillió forintig terjedő összeget ígértek vagy adtak, összesen 10,9 millió forintot fizettek ki a bűnszervezet tagjainak – olvasható az mno.hu-n.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krisztoforo48
2012. augusztus 16. 17:49
Ezért szenved a lakosság,ha beledöglik-akkor is.
kjkj945
2012. augusztus 16. 17:47
Sitten vannak már????
nagykata
2012. augusztus 16. 17:00
Itt a minap valaki a korrupció látszatáról vinnyogott egy cikkben. És lám, milyen igaza van! Ahol rendőröket és adóellenőröket tartóztatnak le, ott nehéz azt mondani, hogy minden kóser. Csak igy tovább, hajrá Fidesz, hajrá Viktor!
Viktus
2012. augusztus 16. 16:59
A kilencvenes években háromszoros árréssel kereskedett magyar dinnyével, nyáron pedig import dinnyét árult ­Pócs János cége – állítják a „dinnyeháborúban” csatasorba álló fideszes képviselő egykori üzletfelei. Pócs először tagadta, majd beismerte: cége a szezon előtt külföldről behozott görögdinnyét árult, de állítása szerint mindig jelezték az áru eredetét. http://hvg.hu/itthon/20120816_Pocs_Janos_dinnye_uzlet Ez Magyarország :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!