A négyes metró építkezését vizsgálná az MSZP

2012. október 03. 10:18

Öt vizsgálóbizottságot hozna létre az MSZP fővárosi frakciója, amelyek egyebek között a busztendert és a 4-es metró építkezését vizsgálnák.

2012. október 03. 10:18

Horváth Csaba frakcióvezető a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a 2010 októbere utáni beruházásokat, a BKV és a Budapesti Közlekedési Központ busztenderét, a 4-es metró építését, a Petőfi Sándor utcának a Budapest Szíve program keretében történt felújítását és a csatornázással kapcsolatos „anomáliákat” vizsgálnák. Kifejtette: a 2010 októbere utáni beruházásokat vizsgáló bizottság állandó lenne, a másik négy testület az adott ügyek vizsgálatának befejezése után megszűnne. 

A BKK busztenderét azért vizsgálnák, mert szerinte a Mercedes buszokra írták ki a tendert és drágább ajánlatot fogadtak el. A 4-es metró évek óta 71 százalékos készültségben van, a belvárosi Petőfi Sándor utca pedig pár év után megsüllyedt – indokolta a bizottságok felállítását. A Vidámpark bezárásáról Horváth Csaba azt mondta, hogy ez Tarlós István főpolgármester „szájhősködésének” a következménye, és úgy akarják bezárni, hogy az állatkert bővítéséhez, vagy a Vidámpark elhelyezéséhez nem biztosítanak forrásokat.     Mint mondta, egy dokumentum szerint a fővárostól 50 milliárdot vesz el az állam, ami egy nagyságrenddel több, mint amennyi feladatot az állam átvett, a BKV-t pedig további 50 milliárdos megszorítás érné, ezért szerinte 2013-ban a főváros csődbe megy.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Netuddgi
2012. október 03. 12:11
Ezeke ennyire hülyék, vagy minket választópolgárokat néznek annak. Tényleg nem tudom eldönteni melyik. Egy biztos, ha ennyire nincs ötletük, hogy ilyen rizikós dolgokba belemennek, az Magyarországnak csak jó.
zsírgyík
2012. október 03. 11:18
Beszarás! Bolsi pofátlanság.
Hunor N.
2012. október 03. 11:16
Horváth Csabira nyugodtan rá lehet bízni mindent, ami a BKV-hoz kapcsolódik, mert ő ért hozzá. Ő tisztában volt annak a lehetőségével is, hogyan lehet ingyenesen biztosítani a közlekedni vágyók számára a BKV járatait. A titkot azóta is őrzi, talán majd most a vizsgálat során megosztja mindannyiunkkal.
miloka
2012. október 03. 11:08
Amúgy a 4-es metró építését az első pillanattól kezdve kellene vizsgálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!