2,7 milliárd forintot kapnak a kkv-k tanácsadásra

2013. március 05. 10:34

Még több mint 2,7 milliárd forintra pályázhatnak azok a kis- és középvállalkozások, amelyek tanácsadási tevékenységet vennének igénybe, közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

2013. március 05. 10:34

A vállalati tanácsadás program legkésőbb 2014. június 30-ig áll az érdeklődők rendelkezésére. A program célja a kkv-k sikeres működéséhez szükséges vállalkozói ismeretek fejlesztése, a cégek irányításához, hatékonyabb működtetéséhez szükséges tudás átadása szakma-specifikus tanácsadás segítségével. A vállalkozások támogatásközvetítő szervezeteken keresztül pályázhatnak.

A közvetítői szerepet olyan, a kkv-szektorban tapasztalt szervezetek látják el, mint az OTP, a KA-VOSZ, a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány vagy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara – hangsúlyozta az NFÜ. A tanácsadási tevékenység igénybe vehető egyebek mellett a jog, a közbeszerzés, a marketing, a munkaügy, az online megjelenés, a kereskedelem, a pénzügy-adó-számvitel, a szakfordítás, a szervezetfejlesztés, a technológia, a termékfejlesztés, az ügyvitel, az adminisztráció vagy a vállalati stratégia területén is.

Az elnyerhető támogatás összege 100 ezer és 8 millió forint közötti, mértéke pedig 50 százalék lehet. A közép-magyarországi régióban az igényelt támogatás már meghaladja a rendelkezésre álló keretet, ezért felfüggesztették a kiírást. A többi régióban azonban továbbra is elegendő a forrás, összesen 2,7 milliárd forint van a pályázatok folyamatos befogadásához – közölte az NFÜ. A projektek utófinanszírozottak. A pályázatokról előzetes regisztrációt követően egy adatlap alapján a támogatás közvetítő dönt.
 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2013. március 05. 15:30
Figyelsz, haver? Ezt a pénzt nem a KKV szektor kapja, hanem a baráti tanácsadó szektor! A KKV szektornak a tanács jut! Elmegy a kormány a sunyiba, most már tényleg.
bigyomail
2013. március 05. 13:03
Mi lenne, ha mondjuk próbából 2,7 milliárddal kevesebb adót szednének be a cégektől (plusz ugye a rárakódó NFÜ költségek) és a vállalkozások majd jól elköltenék arra, amire akarják?
kukagyerek
2013. március 05. 12:38
Néhány csókosnak, megint lesz mit enni!
kukagyerek
2013. március 05. 12:36
Néhány csókosnak, megint lesz mit enni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!