Blikk: A bissau-guineai elnöki palotába volt bejelentve Simon Gábor

2014. március 13. 08:52

Simon Gábor Gabriel Derdák névre kiállított bissau-guineai útlevelébe lakcímként az ottani elnöki palota került – írja a Blikk.

2014. március 13. 08:52

 A Blikk információi szerint Simon útlevelében a fővárosban, Bissauban lévő Rua de Bolama 8 cím szerepel állandó lakcímként, amely a Google alapján az ottani elnöki palota. Igaz, a nagy park közepén álló épület elhagyatva áll, mióta bombatalálatot kapott.

Bissau-Guinea a világ egyik legszegényebb állama, a Transparency International 2013-ban vizsgált 177 országa közül a 163. legkorruptabb.  
 
Az országban a Blikk szerint számos magyar autóst segítettek diplomatarendszámhoz, s „így a sofőrök gyakorlatilag bármilyen közlekedési kihágást elkövethettek”

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ballada
2014. március 13. 18:24
Így juthattak el Simon számláihoz A panamai csalási ügye miatt tavaly novemberben egyszer már rövid időre őrizetbe vették azt a Welsz Tamást, aki Simon Gábornak segített abban, hogy a rejtélyesen szerzett vagyonát elrejtse - tudta meg az Index. Ugyanebben a hónapban indult nyomozás Simon Gábor ellen is. Ugyanakkor vannak olyan információink, miszerint Welsz és Simon kapcsolatáról egy olyan, afrikai területen dolgozó hírszerző is árulkodott, akit az "útlevél-kereskedő" egyik fontos kapcsolataként emlegetnek. http://index.hu/belfold/2014/03/13/welsz_es_simon/
Gregorius
2014. március 13. 17:56
Ebben a buliban biztos benne volt egy nemzetközi svindler (haver..) is, mert hogy ez a "konstrukció" Simonnak soha nem jutott volna eszébe az tuti...
Akitlosz
2014. március 13. 17:38
Na de hát egy Simon kaliberű valaki ugyan hol máshol is lakhatna a világ egyik legszegényebb országában, mint az elnöki palotában? Az elnöki palota lakói sehol a világon nem szegények. Magyarországon is csak egyre vagyonosodnak a politikusok miközben a nép csak egyre szegényedik.
peti
2014. március 13. 16:38
Mindjárt az Elnöki Palotába... Hiába, egy Úr a pokolban is Úr :) Reméljük, az előzetesben is sikerül megcsípnie valami hangulatos cellát, a fegyházban pedig valami komfortos magánzárkát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!