Nagy-Magyarország és törpe-Románia: Menekült-Európa térképe

2015. szeptember 14. 10:22

Egy holland közszolgálati csatorna térképen ábrázolta az EU-s országokat, valamint Norvégiát és Svájcot az egymillió lakosra jutó beadott menedékkérelmek száma alapján. Magyarország lett a legnagyobb, akkora, mint az utána következő Svédország, Ausztria és Németország együttvéve.

2015. szeptember 14. 10:22
mandiner .

A NOS nevű holland közszolgálati televízió elkészítette Európa (pontosabban: az EU, valamint Norvégia és Svájc) menekült-arányos, interaktív térképét, amiről a Big Think számolt be angolul. A 2015. első negyedévi – azaz még a legnagyobb áradat megindulása előtti – adatok alapján készült térképen Németország a viszonyítási pont, egyedül ezt az országot ábrázolja valós méretében:

A többi ország mérete aszerint változik, hogy hány menedékkérelem jutott egymillió lakosra a német mutatóhoz (905) viszonyítva. A teljes, a kelet-európai EU-tagokat is tartalmazó térképen Magyarország a legnagyobb, a maga 3.322 menedékkérőjével egymillió lakosonként. Ahogy a cikk fogalmaz: „Magyarország, ahol sok migráns belép a Schengen-zónába, Európa menekült-szuperhatalma”. Hazánkat Svédország (1.184), Ausztria (1.141) és Németország követi.

Más országok szinte nem is látszanak ezen az alternatív uniós térképen: Horvátországban és Szlovákiában 9-9, Romániában 17, a Magyarországhoz hasonlóan déli Schengen-határország Szlovéniában 22, Csehországban 34, Lengyelországban 38 kérelem esett egymillió állampolgárra.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tmci
2015. szeptember 14. 13:02
"nálunk több menedékkérelem jut egymillió lakosra, mint a következő három országban, Svédországban, Ausztriában és Németországban együttvéve" Elég megtévesztő megfogalmazás ez, súlyozott adatokat nem szokás összeadni. (Most nézem, hogy a cikkre kattintva a bevezetőt már át is fogalmaztátok.) Pláne, hogy Németország kb 10x akkora lakosságszámú, mint Svédország...
bookmark
2015. szeptember 14. 11:53
Azt hiszem be kellene vezetni egy új kifejezést a történetben. ÁTMENETI SZÁLLÁSOLÁS Aki ugyanis valóban a háború elől menekül és vissza akar térni hazájába annak nincs szüksége öröklakásra.
thymian
2015. szeptember 14. 11:03
Mivel mi már megettük a magunkét, mentesíteni kell az országot a további menekültek befogadásától! Ez a bevándorló hullám olyan károkat és költségeket okozott az országnak, ami indokolttá teszi a mentesítést.
oskar
2015. szeptember 14. 10:58
Nagy baj lesz ha a Dublini Szerződést érvényesíteni akarják. Ha a nyugati államok kiválogatják az iskolázottakat a többit meg visszaküldik nekünk. Elbírunk-e velük? Továbbíthatjuk-e Szerbiának? Mert akkor Szerbia lesz bajban. Vagy Macedónia, vagy Görögország.. Miközbben az USA és a nyugati gazdag államok okozták mindezt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!