Az MSZP szerint veszélyes, amit a kormány csinál – a kormány ugyanezt gondolja a baloldalról

2015. október 04. 17:17

Az MSZP szerint a kormány a tetteivel az emberek boldogulását veszélyezteti, mert tehetetlen, buta és fél. A Fidesz-frakció szerint viszont a baloldali bevándorláspolitikai nyilatkozatok veszélyesek az országra nézve, és ha ők lennének hatalmon, Magyarország összeomlott volna. A vasárnapi nyilatkozatcsata résztvevői: Kunhalmi Ágnes, Németh Szilárd és Mesterházy Attila.

2015. október 04. 17:17

Kunhalmi: A kormány buta és fél

Az MSZP szerint a kormány nemcsak a déli határon, hanem szimbolikusan a különböző társadalmi rétegek közé is falat épít, amellyel az emberek boldogulását veszélyezteti. 

Kunhalmi Ágnes, az ellenzéki párt fővárosi elnöke, országgyűlési képviselő vasárnapi, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: aki ilyen falakat húz a társadalomban, az valójában tehetetlen, buta és fél. Szerinte a kormányfő nem tudja megoldani az ország valós problémáit, helyette falat emel, például az öregségi és rokkantnyugdíjasok, az egészségügyben és az oktatásban dolgozó közalkalmazottak, valamint az egyetemen tanulók és a gimnazisták közé.

A szocialista politikus további példaként említette, hogy az egykulcsos szja megosztotta a szegényeket és a gazdagokat, míg a túl bürokratikus állam és a tandíj társadalmi csoportokat zár ki a tudásból.

Kunhalmi Ágnes szerint mindez egy „reményvesztett és görcsös” társadalmat, valamint a gazdasági versenyképesség csökkenését eredményezi. Az MSZP-s politikus szerint a versenyképesség csökkenésének egyik oka az, hogy „a jelenlegi kormány korruptabb, mint a rendszerváltás utáni összes kabinet együtt”. Megfogalmazása szerint „a fideszesek magukat degeszre, az országot pedig szegényre lopják”. Annak a véleményének is hangot adott, hogy a „közoktatás szétzilálása a magyar gazdaság totális taccsra tételével jár majd”.

Németh Szilárd: A baloldal nyilatkozatai veszélyesek

A kormánypárti képviselőcsoport vasárnap közleményben reagált a szocialista Kunhalmi Ágnes szavaira. Az MSZP „bort iszik és vizet prédikál”, mert amikor hatalmon voltak, a magyar embereket nemhogy nem segítették, hanem „népnyúzó”, megszorító politikát folytattak. Utaltak a tandíjra, az adóemelésekre és a rezsidíjak növelésére, s mindezzel szembeállították a rezsicsökkentés, a közszféra béremeléseit és az adócsökkentést, amik a Fidesz intézkedései.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese pedig sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy szerinte felelőtlen és veszélyes bevándorláspolitikai nyilatkozatokat tesznek magyarországi és nemzetközi baloldali politikusok.

Németh Szilárd vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte: vannak olyan baloldali politikusok, például az osztrák kancellár, a horvát és a román miniszterelnök, akik felváltva vagy egymást erősítve folyamatosan támadják Magyarországot a bevándorláspolitikája miatt. Emellett más baloldaliak is folyamatosan arról beszélnek, hogy az Európát sújtó kontrollálatlan bevándorlási hullám „nem probléma” – emelte ki Németh Szilárd.

Szerinte a baloldali nyilatkozatok meghívólevelet adnak azoknak, akik azt fontolgatják, hogy gazdasági okokból elhagyják saját országukat és az európai szociális hálót veszik igénybe. Ha ezt engednénk, néhány évtized múlva nem ismernénk rá sem Magyarországra, sem Európára – hangoztatta Németh Szilárd, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke. Megfogalmazása szerint „a hazai baloldal sem különb a Deákné vásznánál”, ők is hasonlóan támadják a magyar bevándorláspolitikát. „Ha Gyurcsány, Bajnai vagy Mesterházy lenne hatalmon”, Magyarország mostanra összeroppant volna a migrációs nyomás alatt, mint Horvátország – vélekedett.

Németh Szilárd kiemelte: sokadszorra kérik mind a magyarországi, mind a nemzetközi baloldali politikusokat, hogy hagyjanak fel a Szocialista Internacionálé politikájának hirdetésével és inkább Magyarország és Európa érdekét szolgálják. A kormánypárti politikus azt mondta: tiszteletben tartják azon országokat, ahol a munkaerőhiányt a bevándorlással akarják megoldani. Ugyanakkor leszögezte, azt nem hagyjuk, hogy ezt a politikát ráerőltessék Magyarországra. A magyar kormány – a nemzeti konzultáció eredményei nyomán a magyar emberekkel együtt – úgy látja, a bevándorlást és a demográfiai helyzetet külön kell kezelni – tette hozzá. Ezzel a jelenlegi „népvándorlás méretű áradattal” úgy tudunk megbirkózni, ha végre kimondjuk: Európa nem tud mindenkit befogadni – szögezte le Németh Szilárd.

Mesterházy visszautasít

Mesterházy Attila visszautasította, hogy a baloldal veszélyes nyilatkozatokat tenne, szerinte kritikájuk annak szól, hogy a kormány embertelenül bánik a menekültekkel.
Azt mondta, Németh nyilatkozatait annak tulajdonította, hogy a kormánypárti politikus kampányol a Fidesz alelnöki posztjáért és „bármit felolvas”.

Mint mondta, azért kritizálják a kormányt, mert nem fogadja el, hogy a migrációs problémának csak európai megoldása van és mert fel akarja mondani az Európa egyik alappillérének számító szolidaritást. Megjegyezte: a baloldali politikusokhoz hasonlóan fogalmaz például a nem közéjük sorolható Angela Merkel német kancellár vagy Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök.

Az ellenzéki politikus értékelése szerint a kormány felelős azért, hogy Magyarország nemzetközi megítélése az elmúlt 25 évben nem látott mértékben romlott. Míg az MSZP nemzeti ügyként tekint a válságra, a miniszterelnök csak pártpolitikai céljait akarja megvalósítani ezen keresztül – vélekedett Mesterházy Attila.

 

 

Összesen 227 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. október 05. 11:21
Tevagy a hülye! Nem, te! Az idióta magyar politikusokat látták-hallották... BTW, tényleg nem létezett még a magyar politikában ennyire káros parazita, mint az Orbán & co.....
magnamater
2015. október 05. 09:50
Magyarország rossz megítélésében a rágalmazó baloldala bűnös,a Fidesz pedig abban, félelemből,butaságból a rágalmazókat még le nem csukta.
kukagyerek
2015. október 05. 08:43
"Az MSZP szerint veszélyes, amit a kormány csinál – a kormány ugyanezt gondolja a baloldalról" ... Csak akkor tudnak egyetérteni, amikor a nemzeti oldalt támadják. (Akkor viszont, nagyon!)
Tamzol
2015. október 05. 08:27
Könyörgöm, de hol van Török et.?..Ő jó nagy fej volt, ill. csak az!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!