Ázsiai vendégmunkások tömege érkezhet a magyar építőiparba

2017. október 19. 13:47

Nincs elég munkás a magyar építőiparban, ezért Scheer Sándor Market Zrt.-vezér szerint ázsiai vendégmunkások tömege érkezhet hamarosan hazánkba.

2017. október 19. 13:47

A Világgazdaság Scheer Sándor, a Market Zrt. elnök-vezérigazgatójának szavairól számol be. A leányvállalatain keresztül 827 munkavállalót, köztük 237 szakmérnököt foglalkoztató, jelenleg 42 projekten dolgozó, az idén várhatóan már több mint 106 milliárd forintos árbevételt elkönyvelő óriáscég vezére a magyar építőipar előtti új kihívásokról beszélt.

Scheer szerint hiába fizetik ki a generálkivitelezők az alvállalkozók által diktált díjakat, a 3 ezer forintos óradíjon leszámlázott szakmunkát, a szakmunkások a legtöbb cégnél továbbra sincsenek megfizetve, ezért szerződnek külföldre. 

Úgy látja, Nyugat-Európa munkaerőpiaci problémáira Kelet-Európa volt a válasz, a képzett ukrán szakmunkások már Nyugaton dolgoznak, onnan nem lehet megoldani a magyarországi építőipari cégek munkaerőhiányát.

Scheer Sándor szerint ezért akár 3-5 éven belül reális opció lehet kínai, vietnami, indonéz és pakisztáni vendégmunkások szerződtetése.

Scheer további gondolatairól itt olvashat a Világgazdaságban.

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kiss.istvan770
2017. október 22. 15:48
Miért nem fáj a hülyeség? A libbantak szerint már úgyis diktatúra van. Had legyen legalább egy pici igazság az állításaikban, a rémhírterjesztést súlyosan büntethetővé kellene tenni. Had legyen egy kis sikerélményük. Pakisztán arról híres, hogy tele van szakmunkásokkal? Bár a kecskepásztorkodás is egy szakma, még ha nem is szakmunkás-képzőben tanítják, csak apáról fiúra száll.
marós
2017. október 21. 08:03
Nem az a fontos, hogy melyik rasszhoz tartozik, a lényeg az hogy jó és egészséges szakember legyen. A cigányok egy része jó szakmunkás, a többit ösztönözni kell, hogy felvegye a munkát.
1114
2017. október 20. 20:01
milyen bájos, amikor a narancskomcsi álláspont kezd közelíteni a libsikhez!
madarasi.abel
2017. október 20. 09:59
"Ázsiai vendégmunkások tömege érkezhet a magyar építőiparba" De hogyan jönnek át a kerítésen? Soros-jugend segítségével?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!