Bölcsődefejlesztési programba kezd a kormány

2018. április 25. 10:10

A demográfiai program keretében a kormány a bölcsődei étkeztetés megújításához biztosít forrásokat.

2018. április 25. 10:10

Az intézmények uniós és hazai forrásokból épülnek majd meg a demográfiai program keretében – mondta Berczik Ábel, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kincstárért felelős helyettes államtitkára szerda reggel az M1 hírcsatornán.

A helyettes államtitkárt felidézte, a gyermekétkeztetés színvonalának további emelését célozva a kormány hazai költségvetési forrásból idén kétmilliárd forinttal járul hozzá az infrastrukturális feltételek javításához.

Azt is elmondta, hogy az elmúlt három évben a kormány mintegy kilencmilliárd fotintot költött el erre a célra, és négyszáz intézmény nyert a pályázatokon. Míg eddig az óvodák pályázhattak csak, mostantól a bölcsődék is kaphatnak támogatást.

A támogatási összegeket állami és EU-s forrásokból fizetik ki. Egy önkormányzat negyvenmillió forintos összeghatárig pályázhat támogatásra. Ennek eredményeként akár több száz településen létesülhetnek vagy újulhatnak meg bölcsődei és óvodai konyhák, étkezők.

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kisgul
2018. november 18. 18:25
Székes Fehérvár is azért esett el az Európa kultúrális fővárosa címtől, mert túl fehérnek minősült!
Bruce Lee Willis
2018. május 07. 11:24
Mondjuk én is OTP-s gyerek vagyok:-)
krakken96
2018. május 07. 11:20
Palira akarsz venni? Honnan tudhatnad,h nez ki a gyerek? Kulonben en statisztikakrol s nem szubjektiv realitasrol beszeltem
Bruce Lee Willis
2018. május 07. 11:19
A pénz miatt? Remek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!