EMMI: a nyári szünetben is biztosított a rászoruló gyermekek étkezése

2020. június 06. 09:12

A szünidei gyermekétkeztetést a települési önkormányzat jegyzőjénél idén is írásban lehet igényelni.

2020. június 06. 09:12

A leghosszabb iskolai szünetben is napi egyszeri meleg ételt kaphatnak a hátrányos helyzetű családban élő gyermekek. A szünidei gyermekétkeztetést a települési önkormányzat jegyzőjénél idén is írásban lehet igényelni az arra jogosult gyermekek számára. A szülők bármikor, akár a nyári szünet alatt is benyújthatják kérésüket, a jelentkezésnek nincsen határideje.

A kormány számára kiemelten fontos, hogy az iskolai szünetekben is biztosított legyen a hátrányos helyzetű gyermekek megfelelő étkezése. 2016 januárjától az önkormányzatoknak kötelező gondoskodniuk minden iskolai szünetben a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetéséről, amelyhez a kormány biztosítja a szükséges forrásokat. 2010 óta közel háromszorosára nőtt a gyermekétkeztetésre fordított támogatás. Jövőre pedig tovább nő a gyermekétkeztetésre fordítható támogatás mértéke: 2021-ben már több mint 86 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra.

A veszélyhelyzet miatt az iskolai gyermekfelügyeletet és ezzel párhuzamosan az iskolai étkeztetés lehetőségét június 26-ig kell biztosítania az intézményeknek. A felügyeletet igénybe nem vevő tanulók számára pedig a szünidei gyermekétkeztetést június 16-ától kell biztosítaniuk az önkormányzatoknak.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Leakis
2020. június 06. 14:12
A mi kis falunkban is így van szünetekben is. Sajnos sok szülő nem megy el az ennivalóért. Előfordul, hogy 30 adag is ott marad. Nem ízlik a gyerekeknek, pedig finom, de van benne főzelék, és azt egyes körökben nem tartják ételnek. Na, itt lenne tennivalójuk egyes értelmiségieknek. Nem az áldozat szerepét erősíteni, hanem megtanítani beosztani a pénzt.
fideszes2022
2020. június 06. 13:13
Ez nagyon jó.
Harangláb
2020. június 06. 11:54
A libsik az éhező gyerekekről süketelnek, holott ez a kormány tette a legtöbbet a rászorulókért. ...Mondjuk a cselédsajtójuk konkrét példát soha sem mutatott be...:)
balbako_
2020. június 06. 10:08
Egyébként ez eddig is így volt az Orbán kormányok alatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!