Így nézett ki a török kori Tabán

2020. augusztus 04. 14:03

Egy oktatási segédanyagokat gyártó cég animációjának köszönhetően betekintést nyerhetünk a budai városrész török hódoltság korabeli látványába.

2020. augusztus 04. 14:03
null

A budai városrész török hódoltság korabeli látványa elevenedik meg a videóban, amit egy oktatási segédanyagokat gyártó cég készített. A Hyperion Interaktív Oktatásfejlesztő Kft. animációjában egész érzékletesen tárul fel a Várhegy déli oldalában a török félhold égisze alatt zajló élet és a látkép, amelyet meghatározott Mustafa pasa dzsámija, a ma már betemetett Ördög-árok torkolata és az „ilidzsák”, mai nevükön Rudas és a Rác fürdők.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2020. augusztus 04. 17:18
A török uralmat, jobb lenne elfeledni. 150 év alatt kiirtották, elhurcolták a magyarság 1/3-át, nyilván a fiatalokat, egészségeseket, gyermekeket (pl. rabszolgának, janicsárnak, ágyasnak) elnéptelenedett a fél ország, falvakat, városokat felperzseltek, templomokat leromboltak... Helyükre, a törökök kiűzését követően, aztán jött mindenféle népség: svábok, rácok, cigányok, bosnyákok stb. A sunyi, haszonleső, dögevő "sógorok", a kivérzett országra, nemzetre könnyedén rátelepedhettek. Rabolták, ami még megmaradt, irtották azokat, akik megmaradtak....Kurucok, 48, II. Világháború, az ország megcsonkítása... A következményeket, máig szenvedjük. Szóval, a törökök sohasem lesznek szimpatikusak számomra.
Gyéressy Károly
2020. augusztus 04. 16:11
Szép munka, de a sok gyors vágás ront az élvezhetőségen.
balbako_
2020. augusztus 04. 15:56
Nagyon szeretem az ilyen animációkat és gyűjtöm őket, várakról csatákról. Engem elbűvölnek!
Akitlosz
2020. augusztus 04. 15:26
Gyanús, hogy ez nem történelmi segédanyag, hanem felkészítés az eljövendő Európai Egyesült Államokra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!