Kalapáccsal verték szét a Schönherzet a hallgatók

2020. november 11. 10:56

A Telex szerint a járványügyi rendelkezések miatt dühödtek be.

2020. november 11. 10:56
null

Kedd reggelre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Schönherz Kollégiumának több helyiségét is szétverték a hallgatók. Az egyetem vizsgálatot rendelt el, a kollégium üzemeltetéséért felelős cég pedig feljelentést tesz – adta hírül tegnap a Telex. 

„Nagyon para, bazmeg! Mint egy ilyen laktanya, vágod, amit szétbarmolnak az oroszok” – hallható azokon a felvételeken, melyek a (BME) Schönherz Kollégiumában készültek. A  kollégium több helyiségében is durva pusztítást végeztek a hallgatók kedd reggelre. A székeket, ágyakat és matracokat szétdobálták, az egyik szobában pedig kalapáccsal kezdték el kibontani a falat. Az erről készült videót Telexhez juttatták el.  

A Telex olvasói szerint a hallgatók azután kezdtek rombolni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn minden eddiginél szigorúbb járványügyi korlátozásokat jelentett be, egyebek mellett azt is, hogy november 11-től a felsőoktatás csak online formában működhet, az egyetemi kollégiumokat bezárják – számol be az újság. 

„A vizsgálat alapján tudunk majd pontos választ adni arra, hogy hányan vettek részt a rongálásban. A rongálásban részt vevő hallgatókat érintő szankciókról a fegyelmi eljárás lefolytatását követően az Egyetem Fegyelmi Bizottsága fog döntést hozni, valamint az üggyel kapcsolatban ismeretlen tettes ellen rendőrségi feljelentést indít a kollégium üzemeltetéséért felelős cég” – írta a BME vezetősége a Telexnek eljuttatott közleményében. A XI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozást indított. 

(Forrás: Telex)

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balsors
2020. november 27. 20:42
Agyilag sérült embereket kőbányában szokás foglalkoztatni.
enes
2020. november 26. 07:38
Sajnálatos, én is voltam vári kollégista ( megelőző helye ). Még mindig S. Z. a neve? Fényesítik még a lószerszámot?
öszödibeszéd
2020. november 11. 18:36
Free Schönherz??? Mi van ezekkel a gyerekekkel?
iIonah
2020. november 11. 16:45
Remélem, az összes vandál disznót elkapják, és nekik game over a Műegyetemen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!