Karácsony megemelte a fővárosi gyermekétkeztetés díját

2020. december 23. 12:58

A főpolgármester egyszemélyben meghozott döntésének köszönhetően 10%-al emelkedik a gyermekétkeztetés díja a fővárosi fenntartású köznevelési intézményekben – mutat rá a Magyar Nemzet.

2020. december 23. 12:58
null

Karácsony Gergely egy személyben döntött arról, hogy tíz százalékkal megemeli a gyermekétkeztetés díját a fővárosi fenntartású köznevelési intézményekben, amit a 2021-es fővárosi költségvetésbe foglalt – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint Karácsony Gergely a rendkívüli jogrendet arra használta, hogy a Fővárosi Közgyűlés megkerülésével, a fővárosi ellenzékkel való egyeztetés nélkül, egy személyben elfogadja, majd kihirdesse a jövő évi büdzsét. A főpolgármester tehát a saját maga által elfogadott költségvetésben egy személyben döntött arról, hogy tíz százalékkal megemeli a gyermekétkeztetés díját a fővárosi fenntartású köznevelési intézményekben, óvodákban, bölcsődékben.

Az emelést kezdeményező Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes azzal indokolta a gyermekétkeztetés drágítását, hogy az étkeztetési díjakat 2015 óta nem emelték, azóta pedig szerinte sok minden drágult. A portál rámutat, hogy a büdzséről való döntést meg lehetett volna hozni februárban is, a közgyűlés nyilvánossága előtt, de Karácsony Gergely nemhogy megvárta volna a februárt, még az általa kezdeményezett költségvetési egyeztetésen sem jelent meg.

A budapesti Fidesz szerint Karácsony Gergely két év alatt feléli az elmúlt tíz évben megspórolt tartalékokat, ezzel folytatva a Demszky-korszak hibás gazdaságpolitikáját – így összegezhető egy mondatban Budapest 2021. évi költségvetése. „Egy év hatalomérzet után pedig az ellenzékkel való egyeztetésnek még a látszatára sem ad!” – írták közleményükben. Hozzátették: „a főpolgármester egy személyben, mindenfajta, az ellenzékkel történő egyeztetés nélkül döntött a főváros több száz milliárdos jövő évi büdzséjéről. Ezzel olyat tett, ami Budapest történetében még nem fordult elő”.

Összesen 326 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2020. december 24. 13:43
Vszg. a gyerek étkeztetésen kellett volna utóljára megszorítani. Nem olyan okosak ezek, mint hiszik magukról.
nempolitizálok
2020. december 24. 13:22
Gyurcsány dörzsöli a kezeit, dehát ezért jelölte ki Karácsonyt. Karácsony fényesen eltartja embereit, ömlik a pénz a választási kasszájába, miközben szépen erodálódik. Az ellenzéki szimpatizánsok már jobban akarják Gyurcsánynét miniszterelnöknek mint Karácsonyt. Lesz még áremelés rendesen, mert Karácsony azért még mindig 30%-on áll, ráadásul meg is méretné magát az ellenzéki jelölésen.
Finnugor
2020. december 24. 10:24
"Az emelést kezdeményező Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes azzal indokolta a gyermekétkeztetés drágítását, hogy az étkeztetési díjakat 2015 óta nem emelték..." Tarlós ezt is elmulasztotta. Nem csoda, hogy a fővárosiak leszavazták.
Szerintem
2020. december 24. 09:05
Ezek még soha senkin se segítettek, csak elvonnak, megszorítanak. Közjóra még soha egy fillért se költöttek, csak a saját zsebükre dolgoznak. Ezek folyamatosan csak lopnak, már a gyerekek szájából is kilopják a falatokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!