A nyugdíjasok helyett a középkorúakat oltatná be a Polgári Válasz

2021. március 24. 09:38

Bencsik János független országgyűlési képviselő szerint egyre több 30-as, 40-es, 50-es éveikben járó koronavírusos beteg kerül intenzív osztályra.

2021. március 24. 09:38

A Polgári Válasz azt kezdeményezi, hogy azon 60 év felettiek, akik március végéig nem regisztrálnak oltásra, a jövőben ne előzhessék meg azokat a fiatalokat és középkorúakat, akik ezt korábban megtették.

Bencsik János független országgyűlési képviselő a közleményében azt írja, „azt szeretnénk elérni, hogy ne lehessen emberek százezreit kirekeszteni pusztán az életkoruk miatt egy olyan mutáns vírus esetében, amely nem tiszteli a kort, és nem válogat áldozatai között.” A politikus utal arra, hogy az Operatív Törzs hétfői jelentése megerősíti az utóbbi hetek beszámolóit, miszerint a magyarországi fertőzések 90-95 százalékáért a brit mutáns felel, és egyre több 30-as, 40-es, 50-es éveikben járó koronavírusos beteg kerül intenzív osztályra.

Bencsik úgy véli, az

oltási sorrend változatlansága miatt azonban jelenleg a 60 év alattiaknak esélyük sincs sorra kerülni.

„Mivel számos munkakörben nem megoldható az otthoni távmunka, így ezek az emberek (a nyugdíjasokkal ellentétben) sok kontaktszámmal bírnak, ezért fokozottan ki van téve a fertőzésnek és ezáltal mások – köztük saját szüleik, idősebb rokonaik – tovább fertőzésének” – fogalmaz.

Végül közli, hogy a Polgári Válasz tagjai és aktivistái a Magyar Orvosi Kamara felhívására felajánlják segítségüket a járványkezelésben. „Önkéntes munkára jelentkezünk, hogy terhet vegyünk le azoknak az egészségügyi dolgozóknak a válláról, akik megfeszített, emberfeletti munkát végeznek, és tovább már nem terhelhetőek.”

(MTI-OS)

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2021. március 24. 16:11
Már van valamilyen változás. Az oltandók közé felvették az ország működtetése szempontjából kiemelt fontosságú csoportokat ( Paks, busz és metróvezetők, bizonyos MÁV dolgozók etc.)
packó_
2021. március 24. 11:50
Magam nem értek egyet a Bencsikékkel. A legnagyobb tömegben az idősek halnak meg, tehát őket jobban kell óvni. Ez a brit variáns okozta megbetegedés miatt van így. Az nyilván ésszerű, hogy az egészségügyi dolgozókat, rendvédelmiseket előre veszik, azonban nem lenne jó, sőt káosz lenne, ha nem a legveszélyeztetebbektől haladnánk. Nyilván a másik mellett is lehet érvelni.
kunfia
2021. március 24. 11:46
Imádom! Ebből is látszik,hogy milyenek a narancsbolsik. Ír egy üzenetet Berecskereki főideológus,amit a narancsbolsik lájkolnak. Válaszolok neki,hogy ezzel egyetértek,erre a narancsbolsik diszlájkolnak. Ezek azért fizetnek embereket,hogy az orbánistákat lájkolják,az ellenzékieket diszlájkolják elolvasás nélkül.DDDDDDD
Berecskereki
2021. március 24. 11:02
Továbbá. Szerintem mindenkit be kellene oltani. Aki nem oltatja be magát, nem tudja igazolni és koronavírusos lesz, annak pedig megkellene fizetnie a kórházi ellátást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!