Az SZFE elfoglalásáról készített filmet a Partizán

2021. március 24. 08:46

Tragikus kifejezések, elképesztő magabiztosság, fullra járatott aktivizmus az előzetesben.

2021. március 24. 08:46
null

2020-ban a magyar kormány kilenc állami egyetem alapítványi működésbe helyezését jelentette be – írja a Színház Online. Erős szavakat használva hozzátették: az egyetemek közül, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) „vette fel a harcot a politikai hatalomátvétellel szemben.”

Azt írják, erről a „harcról” készített filmet a Partizán, egyetemi polgárok egy csoportját követte végig az egyetem elfoglalását megelőző és az azt követő egy hónapban. A dokumentumfilm premierjére március 26-án pénteken, 18 órakor kerül sor a Partizán YouTube csatornáján.

Az előzetesből amúgy ugyanazt kapjuk az SZFE-diákjaitól, amit eddig, csak föltekerve a hangerőt: ez egy szabadságharc, a kormány pedig gonosz.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Porkoláb Zsuzsa
2021. március 24. 19:30
Nem az észről volt híres komcsik serege, az sohse volt nekik. Lenyúlásban, ölésben, lopásban jeleskedtek ők és örökségül ezt hagyták, 56-os ölő vért viszi tovább leszármazóik, generációkon át, már sok idő eltelt, de ez nem múlt el, szívben, lélekben, vérben ez él, élteti volt SZFE tanári sereg és több egyetemi hallgató. Ki mára ellenzéki. Ez egy fő Fidesz meglátó szellemtől. Menni kell az úton, új vezetésnek, és gerincességgel, igazsággal, tehetséggel félresöpörni, mi nem az. Ez egy harc, Bécsben is csak a komcsik csinálják ezt, mint itt ősi SZFE. Revolverrel, fű alatti ölésekkel szerezték ők meg hatalmukat 56-ban, ezt most is folytatnák. Sátáni rendszer volt komcsi világ, és sátánná lett régi SZFE MAGA. Jellemben, erkölcsben elől kell járni, fényt hozni e sötét világba, ez a fő feladata SZFE-nek.
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. március 24. 17:45
A Szamuely filmet megnézem. Ezt nem. De a készítőinek ajánlanám a Szamuely filmet.
nempolitizálok
2021. március 24. 14:37
Külföldön nyilván számtalan díjat fog nyerni, itt viszont senkit sem érdekel. Belterj, akiket kifüstöltek végre.
fogas paduc
2021. március 24. 14:24
Elmaradt a mártírrá avatódás. Ez van amikor csak az éppen akkor menstruáló forradalmárok vére folyik .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!