Nagy Márton a Vodafone felvásárlásáról: A tranzakció nemzetstratégiai jelentőségű

2022. augusztus 22. 11:52

A miniszter elmondta, a 2010 utáni kormányoknak mindig is kitüntetett célja volt, hogy a nemzetstratégiai jelentőségű ágazatokban a magyar tulajdon arányát erőteljesen növelje.

2022. augusztus 22. 11:52
null

A tranzakció közérdekből nemzetstratégiai jelentőségűvé minősíthető – így értékeli Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter azt az üzleti lépést, miszerint a 4iG a magyar állammal közösen megvásárolhatja a Vodafone Magyarországot.

Nagy Márton a közleményben emlékeztet: a 2010 utáni kormányoknak mindig is kitüntetett célja volt, hogy a nemzetstratégiai jelentőségű ágazatokban a magyar tulajdon arányát erőteljesen növeljék és lehetőség szerint többségi szintre emeljék. Ez a kormányzati cél a bank-, az energia- és a médiaszektorban már teljesült, most lehetőség mutatkozik arra, hogy a távközlési piacon is komoly szereplővé lépjen elő egy magyar, állami tulajdoni részesedést is maga mögött tudó vállalat.

A tájékoztatás szerint ennek érdekében, a tulajdonosi jogokat gyakorló gazdaságfejlesztési miniszter, Nagy Márton felkérte a Corvinus Zrt.-t, hogy vásárolja meg a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. kisebbségi, azaz 49 százalékos részvénycsomagját. Ennek első lépéseként sor került egy előzetes, nem kötelező erejű megállapodás megkötésére a Corvinus Zrt., a Vodafone Europe BV, valamint a 4iG Nyrt. között.

„Az akvizíció sikeres zárását követően minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy a hazai távközlési szektorban egy olyan magyar, nemzeti tulajdonú, a piacon vezető szerepet vállaló cég jöjjön létre, amely a 21. századi digitális kihívásoknak is megfelelve hozzájárulhat az ország versenyképességének javításához, egyben kimagasló, minőségi szolgáltatást nyújtson a közel 4 millió lakossági és vállalati ügyfele számára” – olvasható a közleményben.

(MTI)

Nyitóképen Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2022. augusztus 22. 19:15
Az állam egyre inkább piaci szereplővé válik. Ez inkább baloldali gazdaságpolitika, mint jobboldali. Pedig az államnak inkább piaci szabályozónak kellene lennie, mint piaci szereplőnek. Az oktatásban, egészségügyben meg inkább aktív szereplőnek kellene lennie az államnak. A mostani kormány, viszont egyre inkább magára hagyja az oktatást és egészségügyet, miközben gazdasági vállalkozásokban szerez részesedést, illetve oligarcháinak kedvez gazdasági kérdésekben. A mostani kormány, állam egyre kevésbé látja el közösségi funkcióit. Magyarul: a közpénzt nem a köz érdekében használja fel.
M.K.R.
2022. augusztus 22. 17:56
Ezt a silány céget?? Dózert nekik.
brekker
2022. augusztus 22. 17:52
A Yettel tulajdonképpen kié?
Ekeke
2022. augusztus 22. 17:23
Hát nem is tudom...Nem látom át az ügyletet,így hagyok időt mig kiderül érdemes -e volt ebben a gazdasági helyzetben ebbe beleugrani. Én mindenesetre még mindig az Airport visszaszerzését várom,mert az valóban nemzetgazdasági érdek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!