NoÁr kikotyogta: tényleg nemzetközi tankönyvekből szervezik az ellenállást Magyarországon

2022. november 25. 13:50

A színész-aktivista maga részletezte, hogy milyen nemzetközi forrásokból dolgoznak a hazai ellenállók.

2022. november 25. 13:50
null

A magyar jobboldalon több alkalommal is részletesen foglalkoztak azzal, hogy az elmúlt évtized hazai ellenzéki mozgalmaiban milyen mintákat, sémákat, akár aktivista tankönyvekből származó, szó szerinti útmutatásokat követtek és követnek a szervezők.

A Mandiner hasábjain is bemutattuk már évekkel korábban, hogy

Szrgya Popovics szerb aktivista útmutatásai egyértelműen kimutathatók a hazai ellenzék tevékenységében,

különösen a pártokon kívüli aktivista körökben.

Idéztük már a neves amerikai baloldali aktivista-professzor, Saul Alinsky pontokba szedett receptjeit is a sikeres mozgalomépítéshez.

Békés Márton történész pár nappal ezelőtt mutatta be cikkében Popovics, illetve Gene Sharp hatását a hazai aktivistákra.

Most pedig az történt, hogy a legújabb mozgalmár nemzedék arca, Molnár noÁr Áron maga mondta el szóról szóra a 444-nek adott interjúban, hogy

valóban pontosan ezekből az iránymutatásokból, tankönyvekből veszik mozgalmaik és akcióik szervezését.

„Én iszonyú boldog lennék, ha úgy tudnánk működni, mint az Otpor. Ez Srda Popovicnak volt a mozgalma, ami Milosevic rémuralmát döntötte meg Szerbiában. Az a mozgalom és egy koncerttel indult, és ők is kábé egy szalvétára skiccelték föl a logójukká vált öklöt. Nálunk effektíve pont ugyanez történt, jelent is meg nálatok cikk erről, hogy Horgas Péterrel hogyan találtuk ki egy kávézóban a felkiáltójelet, a közös kiállás szimbólumát” – részletezte az interjúban noÁr.

Ott aztán egy nagyon tudatos építkezés történt, de kihagyták például Gene Sharp leírásait, amiben elmondja, hogyan néz ki egy mozgalom stratégiai felépítése. Szóval itt vannak a minták, csak ez tényleg van-e olyan anyagi forrásunk, amiből tovább tudunk lépni... – tette hozzá a színész-aktivista.

 

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Janika50
2022. november 26. 18:22
Ezért kár volt szini akaddémiára járnia. Ha egyáltalán járt és elvégezte. Remek tanárai lehettek. Németország megszenvedte egy festő és mázoló tombolását, most a világ a csepürágók (zselé, ez a noar) tombolását kellene tűrnije? Szégyen ránk, hogy tűrjük. Pedig tudjuk, hogy gyengék, csak nagy a hangjuk. A nagy hang a gyenge ember egyik fegyvere, mondotta sokszor az Apám, aki csendőr, igen csendőr volt és mi büszkék vagyunk rá. A noárok elődei mindent megtettek gyerekkorunkban, hogy ne igy legyen, nem sikerült nekik.
P. Savoiardes
2022. november 26. 08:09
Ez a gyerek élete szerepére hajt, évek óta. Szerencsétlen, ezt a darabot nem írta meg senki. Nem is fogja.
Megtalálta
2022. november 25. 21:17
A Noár a mozgalom neve. :D
szabadelvűnemzetikonzervatív
2022. november 25. 19:46
Mi ellen álltok ellen?! Csak nem a jólét bassza szét az agyad, te selejt?! Tudod mi lenne itt, ha a fajtád lenne a trónon?! IMF bazdmeg. Reggel, délben, este csak pénzért állnál sorban! A vecsési új olajmező már amerikai kézen lenne, ha gyurcsányné nem lenne árnyékban. Hülye panelos őskomcsi fialás vagy te csak noárszar!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!