Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a kutyaszurkáló pesterzsébeti férfit

2023. október 04. 15:37

Augusztusban történt a megdöbbentő eset.

2023. október 04. 15:37

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság 2023. október 4-én 6 hónap fogházbüntetésre ítélt egy férfit, akit állatkínzás vétségével vádolt az ügyészség – olvasható a bíróság.hu-n. A Mandiner beszámolt róla, hogy augusztusban kerítésen keresztül késeltek meg egy kutyát Budapesten. Pár nappal később el is fogták az elkövetőt.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ítélet szerint a vádlott a nála lévő késsel 2023. augusztus 8-án este Pesterzsébeten sétálva az egyik ház udvarán lévő kutyát a kerítésen keresztül többször fejen szúrta. Az állatnál a bántalmazás következtében artériás vérzés alakult ki, amely miatt a kutya szakszerű orvosi ellátás hiányában elpusztult volna.

A Fővárosi Törvényszék beszámolója szerint a gyorsított eljárásban bíróság elé állított férfi a vádban foglaltak szerinti bűnösségét ténybelileg elismerte. Meghallgatása során elmondta, hogy tettére saját magának sem tud magyarázatot adni, cselekedetét nagyon megbánta. Az eb gazdájától bocsánatot kért és kifejezte abbéli szándékát, hogy az állatorvosi költségeket megtéríti.

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek a férfit, akit 6 hónap fogházbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélt.

Nyitókép: Facebook

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ehetős Odó
2023. október 04. 20:17
Helyes. Rohadjon meg. Aki állatot kínoz, az emberrel sem bánik különbül.
bunko-jobbos
2023. október 04. 18:54
Szégyen és gyalázat. Ha embert vert volna agyon, akkor kapott volna felfüggesztettet. Csak hogy tudjuk, hogy a nyugati társadalmakban mi a sorrend: elől a kutyusok, aztán az ember, leghátul, a hulladék szekcióban az emberi embriók. Majd ha tilos lesz az abortusz, elgondolkodom rajta, hogy jogos-e az állatkínzás.
kekszalagosautistamarki
2023. október 04. 18:21
"Az eb gazdájától bocsánatot kért és kifejezte abbéli szándékát, hogy az állatorvosi költségeket megtéríti." Soha nem fog fizetni.
szintetikus
2023. október 04. 17:57
a tanárnő, aki a mogyorós nápolyival gondatlanságból "megölte" a gyereket felfüggesztett aki egy rühes dögöt bántott, az letöltendő... XDDD egyre több a kutyabuzi
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!