Erdogan meghívására Törökországban szólal fel Orbán Viktor

2024. február 28. 16:31

Az Antalyai Diplomáciai Fórum állam- és kormányfőket, minisztereket, diplomatákat, üzleti vezetőket, akadémikusokat és a média képviselőit hozza össze egy átfogó vitára.

2024. február 28. 16:31

 Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a törökországi Antalyában Recep Tayyip Erdogan török államfő meghívására részt vesz az Antalyai Diplomáciai Fórumon (ADF) – erősítette meg az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Az Antalyai Diplomáciai Fórumot március 1-3. között tartják meg Erdogan elnök és a török külügyminisztérium kezdeményezésére. A harmadik alkalommal megrendezett fórum állam- és kormányfőket, minisztereket, diplomatákat, üzleti vezetőket, akadémikusokat valamint az ifjúság és a média képviselőit hozza össze egy átfogó vitára – áll a rendezvény honlapján, 

melyen Orbán Viktort is feltüntették előadóként.   

Az idei ADF címe „A diplomácia előmozdítása zűrzavaros időkben”. Célja, hogy alapos elmélkedésre adjon lehetőséget, és a békés kiutat keresse a világunkban átélt viharos időszakból. A folyamatban lévő háborúk, terrorcselekmények, az illegális migráció, az idegengyűlölet és az iszlamofóbia növekedése, a mesterséges intelligencia előre nem látható kockázatai, az éghajlatváltozás, a természeti katasztrófák, a világjárványok és a növekvő társadalmi-gazdasági szakadékok a globális kihívások széles körű listáját alkotják. A szabályokon alapuló nemzetközi rend eróziója, a bizalom elvesztése szintén aggasztó tendencia, amely aláássa az államok működési környezetének kiszámíthatóságát – vázolja a megvitatandó témaköröket a fórum hivatalos honlapja. A közzétett program szerint a magyar miniszterelnök helyi idő szerint pénteken kora este szólal fel Antalyában.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:28
🍓 ️ ­­A­­­ ­d­­­ö­­­g­ö­­s­ ­­­l­á­­­n­­­y­o­­k­­ ­­v­á­­­r­­­n­a­­k­­ ­r­­­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
pipa89
2024. február 28. 21:12
Remélem mi is hallhatjuk, láthatjuk a beszédet. A téma forró az egész bolygón aktuális.
Finta László
2024. február 28. 21:01
Zsarnokok egymás közt: kölcsönös francia és frottage is lesz?
koronaszepe
2024. február 28. 20:04
"Már a török kancák között hódít Főúr..." :-)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!