Orbán Viktor a jövőnkről beszélt

2024. február 20. 06:58

Az elmúlt harminc év világrendjének teljes felfordulása, a zöld energia említése nem jutott el az ellenzék tudatáig.

2024. február 20. 06:58
Bálint Botond
Bálint Botond
Pesti Srácok

„Az Orbán Viktor beszédeire adott ellenzéki reakciók mindig megmutatják az ellenzék vezetőinek, politikusainak jelentéktelenségét. Az ellenzék továbbra is úgy politizál, mintha Európa egyetlen problémája Orbán Viktor Magyarország-központú politikája lenne, a világon meg csak Kína és Oroszország lator vezetői miatt kellene aggódni.

A migráció, a háború, az energia és a nyersanyagárak elszabadulása, az EU vezetőinek alkalmatlansága, az EU szinte összes országára – persze csak az őslakosságra – kiterjedő demográfiai katasztrófa, az egyre drasztikusabb és átfogóbb technológiai változások, az elmúlt harminc év világrendjének teljes felfordulása még tulajdonképpen nem jutott el a tudatukig.(...)

A lokális folyamatokra érzékeny fül számára azonban a miniszterelnök következő mondatai legalább ennyire fontosak voltak, sőt, talán még fontosabbak is: a zöld energiát meg kell termelni és el kell tárolni; szélsebesen felépítjük a kisebb-nagyobb naperőműveinket; (nemsokára) személyes életterünkben is ott lesznek az energiatároló eszközök. (...)

A miniszterelnök beszédének ezen részéből egy olyan technológiai jövő bontakozik ki, ami az emberek, családok, helyi közösségek érdeke, a magyar állam érdeke, a kisvállalkozások és a lokalitásba visszailleszkedni akaró középvállalatok érdeke, viszont bizonyosan nem érdeke a multinacionális tőke azon részének, amely egyáltalán nem figyel a helyi fenntarthatóságra.

Jellemző, hogy a beszéd ezen legperspektivikusabb része kapta a legkisebb visszhangot, bizonyítva azt a sajnos nagyon érvényes tételt a modern politikával kapcsolatban, hogy a valóság és a jövő nem számít, csak a pillanat uralása. Ha a háborúk, járványok és a liberális elitek patologikus világmegváltó erőszakossága nem zilálja szét a világot – ami sajnos benne van a jövőben a jelen trendek alapján –, akkor a következő öt–tíz évben több technológiai fejlesztés, új, ma még elképzelhetetlen és megjósolhatatlan technológia fog megjelenni az életünkben, mint az elmúlt 150 évben összesen. Egy kormányzatnak az a dolga, hogy felmérje és kihasználja ezt a jövőt, megtartva a nyelvünket, a kultúránkat, az országunkat, az életformánkat és minden embert, aki így és itt akar élni.”

Nyitókép: Képernyőmentés
 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2024. április 11. 20:23 Szerkesztve
.......
2024. február 21. 00:21 Szerkesztve
...
Lajoss
2024. február 20. 12:24
Boti,komolytalan vagy…. 😂😂😂😂😂😂😂😂
files32
2024. február 20. 09:58
Tiborcz köréhez került egy rakat napelemcég Polatéktól Tudja a geci, hogy mi a zöld.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!