Egészségügyi szűrőprogram a Generalitól

2012. július 28. 15:05

A Generali biztosító ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokkal népszerűsíti az egészséges életmódot és a betegségek megelőzését. Az öt helyszínre ellátogató programsorozat olyan felelősségvállalási tevékenység, amely szorosan illeszkedik a társaság stratégiájába.

A Generali biztosító egyik alapítványa egészségügyi szűrőprogramot indított, amelynek keretében országszerte 5 helyszínen vehetett részt bárki ingyenes egészségügyi szűrővizsgálaton. A program első három állomásán mintegy 1500 vizsgálatra került sor, augusztusban pedig Debrecenben és Győrben is hasonló vizsgálatokra kerül majd sor.

A vállalati tájékoztatás alapján „a hétvégén ismét több olyan problémát találtak az egészségügyi szakemberek, amelyek, ha nem kezelik őket, akár súlyos betegséget is okozhatnak”. A Generali kezdeményezésének célja az, hogy az egészséges életmódot és a betegségek prevencióját népszerűsítse.

Az egészségügyi szűrővizsgálatok során a Generali szűrőbuszaiban többek között különféle szembetegségeket és bőrelváltozásokat is diagnosztizáltak. A kihelyezett szűrőegységek Budapesten az újpesti Aranyhíd Gyermek Átmeneti Otthon csoportját is megvizsgálták, majd a gyerekek meghívást kaptak az Aquaworld-be – olvasható a közleményben.

A helyszíneken az Alapítvány egészségügyi szűrőbuszában számos alapvető vizsgálat elvégzésére van lehetőség. Szemészeti, bőrgyógyászati- és melanóma szűrés mellett vércukorszint- és vérnyomásmérést, koleszterinszint-mérést, testzsír-százalék mérést és általános háziorvosi tanácsadást is igénybe vehetnek az eseményekre kilátogatók.

A bejegyzés trackback címe: http://csr.mandiner.hu/trackback/3365