Kicsit álmodni

2012. július 28. 15:15

Haraszti Ádám
DIGI Sport blog

Talán most van itt az ideje egy olyan olimpia megrendezésének az ötletével előállni, ami nem a nagyratörésről szól.

„Az olimpia egyik fő mellékmotívuma - a következő generáció inspirálása végett, ugye - a fenntarthatóságra, a környezettudatos gondolkodásra való sarkallás. A BBC közvetítése előtt foglalkoztak az 1948-as játékokkal is, ahol a világégést követően nem volt olimpiai falu, csak a légierő nem túl otthonos barakkjaiban laktak a sportolók. Nem tudom, meddig nyúlik el még a jelenlegi gazdasági helyzet, de talán most van itt az ideje egy olyan olimpia megrendezésének az ötletével előállni, ami nem a nagyratörésről szól.

Mi, magyarok nagyon büszkék vagyunk a leleményességünkre, de sajnos a hétköznapokban ez sokszor csak abban merül ki, hogy ügyesen kibújunk a kötelességeink alól. Ötletek kellenének, sok-sok apró ötlet, hogy miként lehetne egy Londonhoz, Pekinghez, Rio de Janeiróhoz képest kicsiny városban megrendezni egy ekkora eseményt. Tisztában vagyok vele, hogy mennyire naív elképzelés, de megalomániában nyilván egyetlen kandidánssal sem tudjuk felvenni a versenyt. Így talán lehetne valami aprócska esélye a dolognak, ha a »kompaktság« lenne a vezérelv.(...)

Nyilvánvalóan teljesen elment az eszem, ki is rántom gyorsan a kezemet a biliből. De azért ne menjünk el olyan könnyedén a dolog mellett. Egyébként is itt lenne az ideje, hogy végre merjünk »kicsit« álmodni...”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://csr.mandiner.hu/trackback/3366