A tisztességes újságírást támogatja a Telenor

2013. május 16. 21:06

Három diák kapta meg az idén először meghirdetett Telenor Etikus Diákújságíró Díjat a 20. DUE Médiahálózat Országos Ifjúsági Sajtófesztiválján. Az eseményen több mint 2000 diákújságíró vett részt a Millenárison.

A vállalat és a DUE Tények nyomában – Telenor Etikus Diákújságíró Különdíj néven alapított díjat, melyre diákújságírók, diákriporterek pályázhattak írással, műsorral, hang- vagy videoanyaggal. Olyan pályamunkákat vártak, amelyek egy-egy példán keresztül bemutatják, milyen változást tud elérni a világban feltáró újságírói munka. A három díjazott a Sajtófesztiválon Kutas Istvántól, a Telenor vállalati kommunikációs igazgatójától vette át a díjjal járó ajándékcsomagot.

Felelősen működő vállalatként hagyományosan nagy szerepet kap mindennapi munkánkban a tisztesség, átláthatóság, felelősség. Azt is látjuk azonban, hogy ezek az értékek nem kapnak elég figyelmet, sőt, a szemesnek áll a világ hozzáállás jellemző az üzletben és a közéletben egyaránt. Szeretnénk minél több embernek megmutatni: becsületesnek és tisztességesnek lenni menő dolog. A jövő újságírói, a diákok rengeteget tehetnek ennek érdekében, hiszen ők mutatják majd be a világ történéseit a tömegeknek, és szavaiknak, írásaiknak óriási hatása lesz. Ezért kezdeményeztük, hogy legyen egy Telenor Etikus Diákújságíró Díj is az idei Sajtófesztiválon. Bár nem érkezett olyan pályamű, amely minden szempontból megfelelt a kiírásnak, nagyon értékes munkákat adtak be a diákok, öröm volt olvasni őket” – mondta el a rendezvényen Kutas István. A Telenor és a DUE tavaly ősztől indította el közös kezdeményezését a felelős és tisztességes újságírói működés bemutatása és népszerűsítése érdekében.

A díjazottakról a Telenor a következőket írja: „Varga Judit rendkívül részletesen és alaposan mutatott be egy különösen komoly témát, a családon belüli erőszakot. Megvizsgálta a kérdés jogi hátterét, a nemzetközi példákat, szakértőket szólaltatott meg, civil és vállalati kezdeményezéseket ismertetett. Kovács Miklós: Tilalmas régen és ma: a paradicsom kapujában és a pokol tornácán című pályaműve szép példa arra, hogy egy helytörténeti munkában is lehet alkalmazni a körültekintő és minden részletre ügyelő újságírói hozzáállást. Csábi Máté videó riportja a hallgatói szerződés kérdését járta körül. Nagyon lelkiismeretesen feltérképezett minden olyan csoportot, amely érdekelt lehet a kérdésben. Utánajárt, és elfogulatlanul bemutatta az egymástól különböző
véleményeket.

A bejegyzés trackback címe: http://csr.mandiner.hu/trackback/8697