Ötvenmilliós bírság a Volksbanknak

2011. október 11. 10:39

A PSZÁF azért rótta ki a bírságot, mert a Volksbank végtörlesztési űrlapjában megszegte a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvényt.

2011. október 11. 10:39

A PSZÁF megtiltotta a Volksbank Zrt. végtörlesztési űrlapjában a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvényt megsértő szövegrész alkalmazását és ötvenmillió forint bírságot szabott ki a hitelintézetre. A már szerződött fogyasztók végtörlesztési kérelmét a kifogásolt rész mellőzésével kell teljesíteni.

„A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) ma publikált határozatában megtiltotta a Magyarországi Volksbank Zrt. számára a »Végtörlesztési kérelem (rögzített árfolyamon)« című nyilatkozat egy szövegrészének a fogyasztókkal szembeni alkalmazását, mert az súlyosan sérti a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvényt. A banknak tájékoztatni kell érintett fogyasztóit arról: végtörlesztési kérelmüknek a kifogásolt szövegrész figyelmen kívül hagyásával tesz eleget. E kötelezés teljesítését a Volksbank Zrt.-nek 2011. október 15-ig dokumentumokkal alátámasztva kell igazolnia. A PSZÁF a törvénysértés miatt 50 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a hitelintézetre” - fogalmaz a felügyelet közleménye.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Julio Salazar
2011. október 11. 12:59
Ideje volt a tetű vérszívó bankokat megszívatni, különösen kedves a lelkemnek, hogy egy büdöslábú rühös labancot vágtak pofán ! Vivát Rákóczi !!!
már foglalt
2011. október 11. 12:48
hát ezt benézte a volksbank...
gyumadar
2011. október 11. 12:38
1.....Volksbank 50.000.000 ft 2.....? 3.....?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!