Fogyatékossággal élők küldenek ajándékokat a dévai gyermekotthonba

2013. június 04. 07:25

Fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek küldenek ajándékokat az erdélyi dévai gyermekotthon lakóinak - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztérium (Emmi) szociális és családügyi államtitkára pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

2013. június 04. 07:25

Soltész Miklós elmondta, a Böjte Csaba ferences szerzetes otthonaiba szánt ajándékokat – köztük focilabdák, pólók, játékok nagy részét – a KÉZMŰ Nonprofit Kft. munkatársai készítették a gyerekeknek, a többi adományt a Katolikus Karitász küldi az ott élőknek. A szállítmányt a hétvégén adják át. Az államtitkár hangsúlyozta, a június 4-i nemzeti összetartozás napját szeretnék olyan tartalmakkal és célokkal megtölteni, amelyek azt üzenik a Kárpát-medencei magyaroknak, hogy számíthatnak a magyar kormányra, a karitatív, illetve civil szervezetekre, és minden lehető segítséget megadnak a számukra. A kormány karitatív szervezeteket érintő döntései közül megemlítette, hogy kétszeresére növelték támogatásukat és megszüntették az adományok után fizetendő adót.

Asztalosné Zupcsán Erika szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár arról beszélt, a családok megerősítése, és a gyermekek védelme a kormány számára a legfontosabb feladat, és örülnek annak, hogy a megváltozott munkaképességű, fogyatékossággal élő emberek is fontosnak tartják, hogy segítsenek. Mint mondta, ebben a összefogásban „rászorulók segítenek rászorulókat”.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója azt közölte, vállalják, hogy a magánszemélyek vagy cégek által a határon túli magyaroknak felajánlott adományokat, ajándékokat eljuttatják az adott szervezetekhez, egyesületekhez vagy gyermekotthonokba. Szabó Endre, a közel félszáz külhoni és magyarországi nagycsaládos szervezetet tömörítő Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke azt hangsúlyozta, fő céljuk a közösségek megerősítése, hogy meg tudják őrizni magyar nemzeti identitásukat.

A magyar közösségeknek, köztük a fiataloknak is programokat szervező szövetség vezetője arról beszélt, be akarják bizonyítani, hogy pártoktól, felekezetektől függetlenül vannak olyan értékek, melyek mentén az emberek össze tudnak fogni jó célok érdekében. Emlékeztetett arra, tavaly elindították a Családlánc mozgalmat, amely a nagycsaládosok szervezetein túl összefogja az ifjúsággal és a családdal foglalkozó szervezeteket is.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!