4 millió font adományt gyűjtött egy 99 éves angol férfi a járvány elleni harcra

2020. április 15. 14:06

Több mint 4 millió fontnyi (1,6 milliárd forint) adományt gyűjtött egy internetes oldalon Tom Moore, a hadsereg veteránja, aki vállalta, hogy járókeretével megtesz 100 kört a kertjében – számolt be róla a BBC.

2020. április 15. 14:06

A pénzt a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) koronavírus-ellenes harcára szánja. A múlt héten elindított oldalon át már majdnem 170 ezer ember küldött pénzt. Az adománygyűjtéssel a veterán háláját akarta kifejezni az egészségügyi szolgálatnak, amiért rákbetegségéből és csípőcsonttöréséből meggyógyították.

Eredeti célja ezer font összegyűjtése volt, „Tom kapitány” – ahogy sokan emlegetik – ezt nagyon gyorsan túlszárnyalta, de nem állt meg. Kedden késő este a Twitteren tették közzé oldalának kezelői, hogy elérte a négymillió fontot. Az idős férfi folytatja köreit, „el fogja érni a százat és még hozzátesz párat” – mondta.

Tom Moore a yorkshire-i Keighley-ben született, építőmérnöknek tanult, mielőtt a második világháború idején belépett volna a hadseregbe, ahol kapitány lett, Indiában és Burmában szolgált. Az összegyűlt adományokból az egészségügyi dolgozók jólétét szolgáló csomagokat vesznek, a pihenőszobáikra és mosdóikra költik, valamint elektronikai eszközökre, hogy az ápoltak kapcsolatban tudjanak maradni családtagjaikkal. Olyan szervezeteket is támogatnak, amelyek a hazaengedett pácienseket segítik.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
villogókékfog
2020. április 16. 13:04
Svédországban meg már halott lenne.
zakar zoltán béla
2020. április 15. 22:44
Apróval fizetett a boltban pyroska...
Vainamoinen
2020. április 15. 16:48
Ugyes!
Kristály
2020. április 15. 15:23
Aki akar tud segitení mindegy hány éves, megható minden tisztelet az öreg Úrnak.Jó volna ha ez lenne ragályos és nem a vírus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!