A Fidesz kivégzi a szellemi szabadfoglalkozást Magyarországon

2022. július 15. 07:47

A kis- és középvállalkozások adják egy egészséges gazdaság gerincét. Mi küzdeni fogunk értetek.

2022. július 15. 07:47
null
Cseh Katalin
Cseh Katalin

„Több százezer ember. Ennyien kaptak egy három-négyszeres adóemelést a nyakukba a Fidesztől egyik hónapról a másikra. Előkészítés nélkül, a nyár és egy kezdődő megélhetési válság közepén. Úgy, hogy az államnak érdemi pluszbevétele alig lesz ebből.

A Fidesz kivégzi a szellemi szabadfoglalkozást Magyarországon. Kisadózók voltak a grafikusok, színészek és zenészek, villanyszerelők, mű- és szakfordítók, és még rengetegen, akiknek nem kellett állami vagy céges segítség ahhoz, hogy a piacról megéljenek. A tudásukat, a szakmájukat, a tehetségüket adták el – és ennek a lehetőségét veszi el most a Fidesz tőlük.

A tegnapi tüntetésen azt követeltük a kormánytól, vonja vissza a javaslatát. Ne fojtsa meg a magyar középosztályt, mert nélkülünk, nélkületek nincsen normális gazdaság, nincs működő ország sem. A kis- és középvállalkozások adják egy egészséges gazdaság gerincét. Mi ezt tudjuk, és küzdeni fogunk értetek.”

Nyitókép: Cseh Katalin Facebook-oldala

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mschvera
2022. július 16. 08:31
Normálisan adózni (úgy mint a többség) ciki , de amikor minimál nyugdíjat kapnak, lehet síni, hogy a kormány adjon több pénzt. Kicsit vicces.
bagira
2022. július 15. 23:59
Cseh neked kuss ,4.8 milliárdot tedd vissza nem tied hanem a magyar népé , tőle jogtalanul elvetted .
APESZ72
2022. július 15. 23:29
legalább elhúznak végre dolgozni...nem mindenki élhet lopásból (kamudiplomával a zsbben)
aszterion
2022. július 15. 22:42
A szoclibsik hozzáállássát egy dolog árnyalja azért: amikor a Katát létrehozták, akkor létezett az EVA, ami szintén egy kedvezményes adóforma volt (a szoclibsik vezették be anno). A Kata bevezetése után aztán az Evát megszüntették. Tehát amikor a szoclibsik nem szavazták meg a Katát, akkor létezett már másik kedvezményes adózási forma kisvállalkozók számára. Most, amikor gyakorlatilag megszüntetik a Katát, lényegesen kedvezőtlenebb alternatívák vannak csak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!