„Mi a címed, Alonso?” – üzente a Mercedes pilótája a kaotikus F1-hétvége után

2023. március 23. 10:32

A spanyol világbajnok harmadikként futott be, majd elvették tőle a dobogós helyet, aztán visszaadták neki a versenybírák.

2023. március 23. 10:32
null

George Russel közösségi oldalán osztott meg egy képet, amelyen a Szaúd-arábiai Nagydíj harmadik helyezettjének járó serlegével látható. A kép alá pedig viccesen azt írta: „Mi a címed, Alonso?”

A vicces képpel a FIA hétvégi bakijára reagál. A legutóbbi nagydíjon ugyanis Fernando Alonso ért be harmadikként a célba, de később a szervezet elvette tőle a helyezést, mert úgy találták, szabálytalanul töltötte le a futam közben a büntetését. Így a Mercedes fiatal pilótája, George Russel lépett előre a helyre, akinek utólag oda is adták a serleget. Végül a FIA mégis úgy döntött, hogy Alonso megtarthatja eredeti eredményét, amiből egy komikus helyzet alakult ki.

Russel ráadásul időközben haza is vitte magával a serleget. A brit pilóta otthonából üzent Alonsónak, hogy jelentkezzen, ha kell neki a díj. Alonso azonnal reagált is a bejegyzésre:

„Add oda, ami kell nekem!” – reagált a spanyol világbajnok.

A serleg eljuttatásáról végül a Mercedes gondoskodott, akik szintén egy viccel reagáltak a FIA bakijára. Egy Google térkép útvonaltervet osztottak meg, amely a Mercedes központjától Alonso csapata, az Aston Martin központjáig vezető utat mutatja.

George Russel idén második szezonját kezdte meg a Mercedes pilótájaként Lewis Hamilton mellett, és sokak meglepetésére eddig jobban teljesít az autóban, mint a hétszeres világbajnok. Ezt igazolja az is, hogy a legutóbbi versenyhétvégén Russel azt mondta a csapatrádión, hogy kifejezetten jól érzi magát az autóban, csapattársa viszont elismerte, elveszettnek érzi magát, és képtelen „eggyé válni” az új autójukkal.

***

Nyitókép: MTI/EPA/Ali Haider

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2023. március 23. 14:33
"eddig jobban teljesít az autóban, mint a hétszeres világbajnok" Mikor még tartalékos volt, egyszer beugrott hami helyére, szó szerint úgy préselték be az autóba, még kisebb cipőt is kellett felvennie. A mercinek el kellett b.szni a kerékcseréjét, hogy hami ne maradjon szégyenben, különben nyert volna.
Oldalkosár
2023. március 23. 14:18
Mi a címed, Alonso?” Kétszeres világbajnok. --------- "...csapattársa viszont elismerte, elveszettnek érzi magát, és képtelen „eggyé válni” az új autójukkal." A kocsi nem elég PC. -------- Amúgy Alonso tragédiája, hogy miután 2012-ben a bajnokságban második helyen végzett Vettel mögött, nem tudnak egy versenyképes autót alá rakni. Pedig a képesség abszolút meg van benne. Ehelyett az elitmezőnyből kivonták, leírták. Előbb a Red Bull, majd a Mercedes győzelmi korszakában így versenyzett végig teljesítménye alapján harmadrangú szereplőként megannyi évadot a futottak még kategóriában. Hakkinen óta abszolút kedvenc F1 pilótám, hátha idén jobban megy a szekér.
HHH
2023. március 23. 13:30
A tavalyelőtti futam kifejezett jó volt. Az idei meg jónak ígérkezik.
Falióra tábornok
2023. március 23. 11:35
"...és sokak meglepetésére eddig jobban teljesít az autóban, mint a hétszeres világbajnok." tényleg hatalmas meglepetés. tavaly is jobban teljesített.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!