Fiatalkorú elítéltek lábát mosta meg a 86 éves Ferenc pápa nagycsütörtökön (VIDEÓ)

2023. április 06. 20:44

Az elítéltek közül többen kezet csókoltak a szentatyának, aki most sem állhatta meg, hogy ne tréfálkozzon.

2023. április 06. 20:44
null

Ferenc pápát egy héttel ezelőtt még korházban ápolták,csütörtök délután már Casal del Marmo börtönbe látogatott, ahol tizenkét fiatalkorú elítélt lábát mosta meg.

Az elítéltek közül többen kezet csókoltak a szentatyának, aki most sem állhatta meg, hogy ne tréfálkozzon.

„Remélem, menni fog, mert gondjaim vannak a járással” – mondta tréfásan Ferenc pápa, aki nem olyan rég még tolószékben közlekedett.

 A katolikus hagyományban nagycsütörtökön az utolsó vacsoráról emlékeznek meg, amelyen Jézus szertartásosan megmosta a tanítványai lábát, példát mutatva nekik, hogy hogyan bánjanak embertársaikkal. Ezzel kapcsolatban Ferenc pápa szentbeszédében sajnálatát fejezte ki, hogy manapság sokan vannak, akik „kihasználnak másokat, így sok az igazságtalanság, a csúnya dolog”. 

A szentatya az elmúlt években több börtönben, illetve menekültek számára létesített befogadóközpontban járt, egykori maffiózók, betegek, vagy más vallások hívőinek lábát mosta meg, demonstrálván azt a hitét, hogy a katolikus egyháznak figyelnie kell a társadalom peremén élőkre.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2023. április 07. 12:01
Jobb mint ha a migrik lábait mosta volna...
Igazszó
2023. április 07. 08:58
Luciferi nem hagy ki egy lehetőséget sem, hogy a normalitásra vágyó katolikus híveit porba alázza. Ez a tette is apja, a sátán parancsára történt.
Odone Ricci
2023. április 07. 08:40
Ferenc pápa nagy népszerűségnek örvend. Vasárnaponként ujjongat a tömeg, amikor megjelenik a Szt.Péter téri épület ablakában és imádkozik, majd rövid "útravalót" ad a híveknek egyszerű szavakkal és mindenkit érintő gondolatokkal. A tömegben van sok nem katolikus turista is, akik kiváncsian hallgatják. Közvetlenségével és emberi magatartásával nyerte meg a hiveket. A konzervativ körök nehezen fogadják el ezt a magatartást, igaz ezek a körök nem jártak Magyarországon, Ferenc pápa pedig készül az útra.
hirám
2023. április 07. 07:34
Az Úr Jézus a tanítványok lábait mosta meg és nem csókolta meg..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!