Uniós határőrizet: nem kapott elég tagállami segítséget a Frontex

2015. augusztus 07. 16:53

Az Európai Bizottság felszólította az uniós tagállamokat, hogy tegyenek eleget korábbi ígéretüknek, és segítsék az uniós határrendészeti ügynökség, a Frontex megnövekedett erőfeszítéseit, különös tekintettel a görögországi és magyarországi bevándorlóáradatra. Az ügynökség egyelőre nem kapott elég felajánlást a tervezett műveletek végrehajtásához.

2015. augusztus 07. 16:53

Felszólította az Európai Bizottság pénteken az európai uniós tagországokat arra, hogy tegyenek eleget korábbi ígéretüknek, és segítsék az uniós határrendészeti ügynökség, a Frontex megnövekedett erőfeszítéseit, különös tekintettel a Görögországba és Magyarországra tartó bevándorlóáradat kezelésére.

A brüsszeli testület szóvivője elmondta, hogy a bizottság levelet kapott a Frontextől, amely szerint a tagországoktól egyelőre nem érkezett elegendő felajánlás ahhoz, hogy az ügynökség végre tudja hajtani tervezett műveleteit. Natasha Bertaud arra sürgette a tagországokat, hogy mielőbb segítsék a Frontex munkáját, nemcsak a pénzügyi hozzájárulással, hanem technikai és személyi jellegű támogatással, például járművek küldésével is.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drkovax
2015. augusztus 07. 18:43
Abból kiindulva, amit a Frontex a Földközi-tengeren művel (kishíján a Líbiai partokról gyűjti össze a migránsokat, nehogy vízbe fúljanak, majd első osztályon Olaszországba szállítja őket), tán jobb is, ha nem kapnak eszközöket "a tervezett műveletek végrehajtásához"...
Jancsipapa
2015. augusztus 07. 17:53
Eddig négytől szabadultunk meg . Attól a négytől ,akiket a szerbek kikértek ,mert gyilkosságot követtek el Szerbia területén . A többiek ellen meg (jóval több ,mint százezer ) szóban küzdünk ...
választópolgár
2015. augusztus 07. 17:40
A Magyar honvédségnek nem az a feladata hogy a határt megvédje? Minek kell még történnie ahhoz hogy kivezényeljék a határra rendet tenni? Ja nem érnek rá mert afganisztánban védik a magyar határt. https://www.youtube.com/watch?v=6quzsCsaZO0&utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201508 Szijjártó Péter azt mondta, hogy Magyarország a múltban mindig befogadott politikai vagy vallási okok miatt üldözötteket, és a jövőben is így jár el, de "otthon erről nem beszélünk hangosan", mert az "veszélyezteti a fogadókészséget" Ezen az alapon milliószámra jöhetnek bevándorlók... A színfalak mögött bevándorlóbetelepítés folyik. Álnemzeti marketing kormány.
illesl
2015. augusztus 07. 17:39
Az európai unió a habsburgok kései utóda, lehet, hogy ők is tanácsolják az uniót. Mi volt a török támadáskor. Mi védjuk a nyugati kereszténységet, ők segítenek. Jöttek és a spanyol és német zsoldosok. Jól éltek, a török közeledtének hírére megerőszakolták a magyar nőket, kifosztották a gazdákat, mindent felfaltak, majd otthagyták a törökre. Még nem igazából indult be a népvándorlás, de már most nem fizet az európai unió. Ciprasz is üzent az uniónak, nem bírják az áradatot. No, megint magunkra hagytak. Amellett azt nem értem, mi, a görögök NATO tagok. Amerika a mai napig hadban áll Afganisztánnal, Irakban, Szíriában, Líbiában is védelmezi a demokráciát, a másságot, a szabadságot. Akkor hagyja, hogy ki tudja milyen motivációval érkező afgánok, líbiaiak, etc itt népvándoroljanak. Mi van akkor, ha most hazudnak, a 80 %-ban 25-35 év körüli fiatal férfiak (katonakorúak) megtámadnak? Ezt ölbetett kézzel nézi a NATO? Vagy ezzel zsarolják az államokat, hogy csatlakozzanak az eu-usa gazdasági közösséghez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!