Egymilliárd eurót ajánlott fel Németország Szíria segítésére

2018. április 25. 09:15

Németország egymilliárd eurót ajánlott fel szerdán a brüsszeli donorkonferencián szíriai rászorulók támogatására.

2018. április 25. 09:15

Németország egymilliárd eurót ajánlott fel a polgárháború sújtotta Szíriában élő rászorulók és a környező országokban menedéket keresők támogatására szerdán az Európai Unió és az ENSZ által szervezett brüsszeli donorkonferencián.

A felajánlást Heiko Maas német külügyminiszter jelentette be országa nevében, amikor megérkezett a kétnapos Szíria-konferencia zárónapjára. Berlini közlés szerint ezt az összeget további 300 millió euróval egészíthetik még ki az év második felében, Németország 2019-es költségvetésének elfogadása után.

A donorkonferencián több mint nyolcvan ország képviselői vesznek részt, a szervezők legalább hatmilliárd dollárt szeretnének gyűjteni Szíria támogatására.

(MTI)

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TAVIROZSA
2018. április 25. 16:33
Szép és nagylelkű ajánlat, de van egy kis "szépséghibája" a kifizetés Németországban lenne, vagyis érte kell jönni. :D :D
Akitlosz
2018. április 25. 13:30
Ezért is a kihasznált magyar dolgozóik fognak megdolgozni. Németország jól tudja tartani magát, amíg így ki tud használni más országokat.
1000bocs
2018. április 25. 12:35
A “donorkonferencia” nem azt jelenti, hogy a migránsokat kibocsájtó országok képviselőit összehívták egy helyre? Merkelmutti gondolom belefáradt hogy egész afrikát körbeturnézza. Így mindenki egy helyen van, és könnyű listát készíteni arról hogy Európának kinek mennyi védelmi pénzt kell fizetnie ha nem akar több migránst a nyakába. Ez a “nagy közös európai megoldás”, amit a baloldal 2015 óta rebesget.
Edvind Johnsson3.0
2018. április 25. 12:00
Jól tejel ez a német tehén, talán mégse kéne levágni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!