Az állatvédelmi törvény szigorításáról vitáznak szerdán az Országgyűlésben

2021. november 10. 07:24

Jelentősen szigorodhat az állatkínzás, és a természetkárosítás elleni fellépés jogszabályi környezete.

2021. november 10. 07:24
null

Az Országgyűlés ma hét előterjesztésről tart általános vitát, köztük a Fidesz javaslatára az állatvédelmi törvény szigorításáról is. A parlament hétfőn kezdődött ülésének harmadik napja reggel 9 órakor kezdődik. A képviselők elsőként az igazságügyi miniszter büntetőjogi törvénymódosító javaslatáról mondhatják el a véleményüket, ezt követően kerül napirendre az állatok védelme érdekében kezdeményezett büntetőjogi tárgyú indítvány. A javaslat elfogadása esetén

jelentősen szigorodhat az állatkínzás, az állatviadal és a természetkárosítás elleni fellépés jogszabályi környezete.     

Az ülésnap további részében szó lesz az ingatlan-nyilvántartást érintő változtatásokról, valamint a kormány agrárgazdaságok átadásáról szóló törvénymódosító javaslatáról is. A parlament ülése csütörtökön folytatódik és november 15-én, hétfőn ér véget.

(MTI)

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szodabár
2021. december 27. 18:48
Hajrá!
Solnes
2021. december 27. 18:41
Sóhivatal az ahol ilyen dolgon tépelődnek !
Sincero
2021. november 15. 12:47
Hát, igen. Ennél biztosan nincs fontosabb megtárgyalandó kérdés a láthatáron. A képviselői nap hosszú a Parlamentben, és az időt a fizetésért ki kell tölteni.
írmag
2021. november 10. 09:47
Már megint az őszödi böszme védelme került szóba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!