Tovább ragasztgatnak a klímaaktivisták: most Dinócsontváz alá tapasztották magukat

2022. október 31. 06:59

„Ha nem akarjuk, hogy a kihalás fenyegessen minket, akkor azonnal cselekednünk kell” – nyilatkozták.

2022. október 31. 06:59
null

A berlini Természettudományi Múzeumban klímaaktivisták egy dinoszaurusz csontváza alatti tartórudakhoz ragasztották magukat a berlini Régi Nemzeti Galériában – írja az Augsburger Allgemeine.

Az első esetben egy 34 és egy 42 éves nőt találtak a Természettudományi Múzeumban,

A rendőrök sikeresen leválasztották a tiltakozókat a rudakról, majd őrizetbe vették őket.

A tiltakozást vállaló Utolsó Nemzedék csoport az akcióról így nyilatkozott: „Ahogy annak idején a dinoszauruszokat, most minket is olyan éghajlati változások fenyegetnek, amelyeket nem tudunk elhárítani. Ha nem akarjuk, hogy a kihalás fenyegessen minket, akkor azonnal cselekednünk kell.

 

Nyitókép: Paul Zinken, dpa, Augsburger Allgemeine

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2022. október 31. 11:40
Az első, akit hagynak odaszáradni, kezelhetővé teszi a mozgalmat.
Péterffy
2022. október 31. 11:01
Én azt szoktam mondani, hogy a daganatot nem kezelgetni kell, hanem ki kell vágni a szervezetből. Az a biztos. Ezeket a zakkantakat ott kellene hagyni a francba étlen-szomjan, ahova ragasztották magukat. A baj ugyanis nem a tiltakozásuk és a figyelemfelkeltés módja, hanem hogy ők csak a problémát hozzák, nem a megoldást.
zakar zoltán béla
2022. október 31. 09:45
00
Szorgos Lajhár
2022. október 31. 09:44
Ez a cikk a Mandi szegénységi bizonyítványa, avagy a hírszerkesztő HÜJE és TUDATLAN. Két támadásra került sor: Az első a Természettudományi Múzeumban (Invalidenstrasse a Charité kórház közelében), a másik a régi Nemzeti Galériában (Múzeum-sziget). Utóbbi helyen egy meg nem nevezett nemű személy művérrel kente be Toulouse-Lautrec: A bohóc c. képét, ill. ragasztotta magát a paravánhoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!