Lapértesülés: torontói főkonzul lesz a volt jobbikos Bencsik Jánosból

2022. december 09. 18:32

A politikus erre csak annyit mondott, hogy a külügyi tárca „felkészülő diplomatája”.

2022. december 09. 18:32
null

Kanadában kap diplomáciai megbízatást Bencsik János, aki a Jobbikból Jakab Péter miatt 2020-ban lépett ki, majd megalapította a Polgári Választ – írja a hvg.hu. 

A lap információi szerint Bencsik valamikor 2023 első hónapjaiban utazhat ki Kanadába, kinevezése négy évre szól majd. Mivel nem nagyköveti megbízást kap, jelöltként nem is hallgatta meg őt az Országgyűlés külügyi bizottsága. A lap megkereste Bencsiket az ügyben, mire ő azt közölte,

annyit mondhatok csak, hogy novembertől a Külgazdasági és Külügyminisztérium felkészülő diplomatája vagyok.

Az exjobbikos politikus ezután jelezte, hogy minden további kérdéssel a a témában a külügyi tárcát kell keresni.

Nyitókép: MTI / Kovács Attila

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. december 20. 16:33
Kifizette őt a rezsim,Volner János professzor pedig Szingapúrban tömheti a zsebét az adóforintjainkból..
P. Savoiardes
2022. december 10. 09:25
Emlékszik valaki pár éve volt hír róla, hogy indul valami diplomáciai suli, a jövő magyar diplomatait kinevelendo. Lett abból valami? A jelek szerint nem.. Pedig fájó módon hiányzik egy világszínvonalú diplomata suli. Közigazgatástol külpolitikaig.
okoskodó fórumlakó
2022. december 10. 06:46
Mi a faszt tud ez a majom? Kinek az ötlete ez a senkiházi? Minek kell ezeknek gesztusokat tenni?
Anton Saiz
2022. december 09. 22:21
Valami zavar lehet a kormánytagok fejében vagy az egész kormányban, ha egy ilyen palit bevesznek maguk közé. Emlékezzünk csak, volt már nagy ballépésük nem is egy, pl. Szent-Iványi István szlovén nagyköveti statusa, meg is bukott, ki gondolta, hogy egy SZDSZ-es majd Magyarországot fogja szolgálni külhonban - agyrém... Az is lehetséges, hogy ez egy piszkos játszma, alku része, bevenni ezeket sz.háziakat a buliba. De ezt és sok mást is, mi a plebsz, nem tudhatjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!