Kárpátaljai magyar szervezetek Zelenszkijhez intéztek felhívást a magyarellenes atrocitások miatt (VIDEÓ)

2023. február 01. 19:04

Bocskor Andrea, ukrajnai magyar EP-képviselő kijelentette, a cél, hogy Kárpátalja egy békés hátország maradjon.

2023. február 01. 19:04
null

Felhívást intéztek a magyar szervezetek Volodimir Zelenszkijhez az atrocitások miatt – hangzott el a Hír TV Híradójában. Felszólították az ukrán elnököt, hogy tegyen rendet a munkácsi kistérség területén történt magyarellenes kirohanások miatt. 

Magyar nemzeti szimbólumokat és magyar feliratokat  távolítottak el a zömében magyar lakta települések intézményeiről – idézte fel a csatorna, majd Brüsszelből kapcsolta Bocskor Andreát, a Fidesz-KDNP kárpátaljai EP-képviselőjét.

Bocskor arra a kérdésre, hogy mit tartalmaz a kezdeményezés, azt válaszolta, hogy érdemes hangsúlyozni, hogy a Kárpátaljai Megyei Tanács épületében zajlott az a rendezvény, ahol a kárpátaljai magyar szervezetek képviselői és polgármesterek is ellátogattak. Ott olvasták be azt a felhívást, amelyet Volodomir Zelenszkij elnökhöz intézett a magyar közösség.

Elítélik a magyarellenes provokációkat

A felhívásban hangsúlyozták, hogy

és elítélik azokat a jogellenes és magyarellenes provokációkat, amelyek jelenleg a munkácsi kistérségben zajlanak. Ezek ebben a feszült, háborús helyzetben egyáltalán em szolglják a békés együttélés céljait.”

A manipulatív akciók ne veszélyeztessék a békés együttélést

Bocskor Andrea azzal folytatta, hogy az ismert okok miatt az egybegyűltek arra kérték az elnököt, hogy járjon közbe, hogy „egyes embereknek, közöségeknek a manipulatív akciója ne veszélyeztesse az ukránok és a magyarok békés együttélését. Hiszen mindkét népnek az az érdeke, hogy

A fideszes EP-képviselő azt is hozzátette, hogy akik nem részei ezeknek a provokációknak, fontos, hogy elhatárolódjanak. „Szerencsére vannak józan hangok, például a megyei vezetés, akik minden eszközzel azon dolgoznak, hogy megakadályozzák, hogy ezek a provokációk egy nagyobb feszültséget generáljanak” – húzta alá.

A teljes összeállítást alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

***

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2023. február 05. 00:34
Ukrán zászlót lenget a szél Belbudán - Miközben az ukránok letépkedik a magyar zászlókat Kárpátalján Margit körút Margit híd budai hídfőjéhez közeli szakaszánál A Tölgyfa utca 18. szám alatti négyemeletes társasház legfelső emeletén, https://m.kuruc.info/r/2/254805/
Igazszó
2023. február 04. 07:53
Hazudozol rólam mocskos cigó. Nem voltál ott, ahol és amikor szavaztam. Azt se tudod szavaztam-e. Ha szavaztam is, nem tudhatod mire, kire szavaztam. De miért hazudozol kényszeresen cigó?
Igazszó
2023. február 02. 21:08
Sok a duma. Mindenki aljas rohadt náci, aki a magyar és oroszgyilkos hohol-zsidó mocskot vétótlanul támogatja 2014 óta, annak ellenére, hogy úgy bánnak a kinti és az itthoni magyarokkal is, mint a kutyával és úgy beszélnek hozzánk és hozzájuk is, mint a szar senkikhez. A hoholok é zsidó vezetőikkel az usa parancsára etnikai tisztogatást folytatnak 2014 óta minden nemzetiség ellen, a magyarok ellen is. Magyar támogatással persze, mert a gyáva, vétótlan köpcös geci csak dumál, de tenni nem mer semmit a magyarok érdekében. A komisszárok és az usa mocskos buzi zsidó bandájapedig mindebben támogatják a hoholokat és a zsidaikat, nincs olyan bűntény, aljasság, amit el ne néznétek nekik és a vétótlan köpcös geci ebben a bűntársuk. Miért? MErt vezetésükkel a magyarok pénzén mindeközben sajnos üzemanyaggal, élelmiszerrel, gyógyszerrel, kötszerrel, pénzzel táplálják a magyar és oroszgyilkos hohol rezsimet, a gyilkosaikat gyógyíttatják, a zsidó porontyaikat üdültetik, miközben minden szarságot megszavaznak amit a pofájukba tolnak a komisszárok, meg a mocskos buzi zsidó usa patkányok, annak ellenére, amit a magyarok ellen tesznek, amit az oroszokkal művelnek 2014 óta már. Az ellenségeit csak a csicska, vagy a gyáva szar szolgálja, pénzeli. Kevés ilyen hazug, sunyi és gyáva csicska van Európában, mint a vétótlan köpcös geci és a bandája - téged is beleértve, aki itt hazudozik, ahelyett, hogy üvöltve követelné a főnökeitől a vétót és MINDEN a hoholoknak tolt támogatás, pénz, üzemanyag, menekültjog, menekültellátás megtagadását.
csulak
2023. február 02. 15:43
Dehat a parancs Zselenszkijtol jott !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!