Az Európai Parlament újra elítélte Magyarországot

2023. április 21. 15:21

Az EP továbbra is aggódik az LMBTQ-személyek magyarországi helyzete miatt.

2023. április 21. 15:21
null

Állásfoglalást adott ki az Európai Parlamenta homoszexualitás egyetemes dekriminalizálásáról az ugandai fejlemények fényében” címmel április 20-án. Ebben az uniós testület nem felejtette el megemlíteni Magyarországot, Lengyelországot és Olaszországot sem.

A dokumentum szerint az Európai Paralament „aggódik a jelenlegi globális jogellenes, nemellenes és LMBTQ-ellenes retorikát hangoztató mozgalmak miatt, amelyeket egyes politikai és vallási vezetők világszerte, így az EU-ban is gerjesztenek.”

Az Európai Parlament úgy véli, „hogy ezek a mozgalmak drámaian hátráltatják a homoszexualitás és a transznemű identitás egyetemes dekriminalizálására irányuló erőfeszítéseket, mivel legitimálják azt a retorikát, amely szerint az LMBTQ-emberek nem emberi lények”.

A testület megerősítette, hogy továbbra is

A Európai Parlament az állásfoglalást 416 igen szavazattal, 62 nem ellenében és 36 tartózkodás mellett elfogadta.

Nyitókép: Philipp von Ditfurth / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zuriktodor
2023. április 22. 05:11
Mi lehetne fontosabb? :D
simonvitéz
2023. április 21. 21:12
416 igen a 705bol? Ezek szerint az EP majdnem 300 képviselője szarik erre az egészre? Vagy éppen Orbán álláspontját osztja? Azt gondolná az ember, hogy a libsik szerint ez annyira egyértelmű kérdés, hogy legalább 650 képviselőnek kellene támogatnia.
Tikkadt Szöcske
2023. április 21. 21:11
Az EP aggódik. Az ET aggódik. Greta aggódik. Ursula aggódik. Guy aggódik. Jan aggódik. Olaf aggódik. Manfred is aggódik. Mindenki aggódik. Mert valakik aggódtatnak.
vbandi
2023. április 21. 20:49
És, ki nem szarja le az EP nevű gittegyletet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!