Az ukrán ombudsman is nekiment Magyarországnak a hadifoglyok ügyében

2023. június 22. 17:49

Dmitro Lubinyec szerint Magyarország megsértette a nemzetközi humanitárius jogot akkor, amikor átvett 11 ukrán hadifoglyot Oroszországtól, és erről nem tájékoztatta Ukrajnát.

2023. június 22. 17:49
null

Ahogy arról a Mandineren beszámoltunk az orosz ortodox egyház közvetítésével, az egyházak közötti együttműködés keretében, a magyar fél kérésére, az ellenségeskedésekben részt vett kárpátaljai származású ukrán hadifoglyok egy csoportját Magyarországra szállították. Ezzel kapcsolatban egyfajta nyilatkozatháború alakult ki a felek között a közelmúltban. Most az ukrán ombudsman is megszólalat a témában, és újabb vádakat fogalmazott meg. Dmitro Lubinyec azt mondta, hogy Magyarország megsértette a nemzetközi humanitárius jogot akkor,

amikor átvett 11 ukrán hadifoglyot Oroszországtól, és erről nem tájékoztatta Ukrajnát.

Az ombudsman szerint Magyarországnak és Oroszországnak Ukrajnán kívül a a Nemzetközi Vöröskeresztet is értesítenie kellett volna erről.  Az ombudsman a Magyarországgal szembeni vádat tartalmazó üzenetét még a Twitter-oldalán is megosztotta. Az ukrán ombudsman szerint Magyarország Oroszországhoz hasonlóan „manipulatív közleményeket” tett közzé az ügyben. 

 

 

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. június 23. 14:02
Szemét ukrán f...! Hány millió embert fogadtunk be?
Uztu
2023. június 23. 07:04
Ezek komolyan vették "az utolsó ukránig" mondatot. Nem egednek egyes sem élve megszökni. Megfogják és visszadobják a darálóba. Mint rákok a fazékban.
kitiltott
2023. június 23. 06:29
Tényleg most ez Ukrajna legnagyobb problémája?
SzabóGéza
2023. június 22. 22:02
Szerintünk, meg túl sok nemzetiséget semisítetek meg!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!