Elon Musk: Sokkoló

2023. december 11. 07:33

A tech milliárdos hozzászólásával további nyomatékot adott a kibontakozó botránynak.

2023. december 11. 07:33
null

Ahogy azt megírtuk, a Harvard egyetem elnöke, Claudine Gay plagizálási botrányba keveredett. Nem ez az első botrány, ami a közelmúltban érte a patinás oktatási intézményt, ugyanis a nemrég egy szenátusi meghallgatáson Gay azt állította az amerikai kampuszokon zajló zsidóellenes megmozdulások kapcsán,

hogy ez »a kontextustól függ« és »attól, hogy a beszéd átcsap-e magatartásba«, azaz ténylegesen a zsidók megölésébe. 

A világos elhatárolódás hiánya meglehetősen nagy vihart kavart, amelyet Elon Musk, a X és a Tesla vezére sem hagyott szó nélkül.

Hadd segítsek nekik itt: »Bárki népirtására (halálára) való felhívás nyilvánvalóan zaklatásnak minősül.«

– tette hozzá Musk. 

A most zajló plagizálási botrányt sem hagyta szó nélkül. Az X közösségi oldalon osztotta meg Christopher F. Rufo tényfeltáró újságíró bejegyzését, amihez csak annyit fűzött, hogy „sokkoló”. A Harvard nem csak Amerika, hanem a nyugati világ egyik, hanem a legrangosabb felsőoktatási intézménye, amely nem csak a politikai aktivizmus áldozatává kezd válni, de a vezetése most könnyen hitelességi válságba kerülhet. Ennek pedig önmagán túlmutató, szimbolikus jelentősége lehet.

Elon Musk bejegyzését itt tekintheti meg:
 

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Kirsty Wigglesworth – WPA Pool / Getty Images

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ninini
2023. december 11. 11:44
Senki nem mert neki szólni, mert nő és néger. Na ezt lehet ezzel elérni. Ha már kilövik, fognak ott szaftos részletek is kiderülni, hogyan zaklatta és terrorizálta a kollégáit.
Nehidd El
2023. december 11. 09:44
"karakter-2 2023. december 11. 08:37 • Szerkesztve Plagizálás? Hülyeség! Példa: A Karikó módszere hibás a legújabb Nature cikk eredményei szerint (dec. 6-ra időzítették a megjelenését). https://www.nature.com/articles/s41586-023-06800-3" Megnéztem a cikk kivonatát, olyan butaságot írsz, mintha azt írtad volna, hogy "a LaFerrari hibás autó, mert csak 7mp alatt gyorsul kétszázra 6mp helyett".
karakter-2
2023. december 11. 08:37 Szerkesztve
Plagizálás? Hülyeség! Példa: A Karikó módszere hibás a legújabb Nature cikk eredményei szerint (dec. 6-ra időzítették a megjelenését). https://www.nature.com/articles/s41586-023-06800-3 Karikó tegnap Nobel-díjat kapott. Az hagyján, hogy hibás módszerért kaptak Nobel díjat. De mit csinált a hibásnak bizonyult módszerrel kapcsolatban Karikó zsidó Nobel-díjas társa Weissman?:)))
karakter-2
2023. december 11. 08:32
Pedig ha Amerika élni akar, meg kell oldania a zsidókérdést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!