Letartóztatták azt az újságírót, aki az utolsó videót készítette Navalnijról

2024. március 29. 10:58

Antonina Favorskaját Alekszej Navalnij „szélsőséges szervezetével” való kapcsolattal vádolják.

2024. március 29. 10:58

Őrizetbe vették a hatóságok Antonina Favorszkaját, azt az újságírónőt, aki Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus halála előtti utolsó videóját forgatta –számolt be a Guardian. A cikk szerint Favorszkaja több éven át tudósított Navalnij pereiről. A Riporterek Határok Nélkül nevű médiaszabadságszervezet csütörtökön közölte, hogy 

ő egyike annak a hat újságírónak, akiket ebben a hónapban országszerte őrizetbe vettek.

Az orosz hatóságok szerdán késő este vették őrizetbe Favorszkaját, és azzal vádolták meg, hogy „szélsőséges szervezetben” vett részt, mert posztokat tett közzé Navalnij korrupcióellenes alapítványának közösségi médiafelületein. Navalnij szóvivője azt nyilatkozta, hogy Favorskaja nem tett közzé semmit az alapítvány platformjain, és hogy az orosz hatóságok azért vették célba, mert újságírói munkáját végezte.

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:04
🍓 ️ ­A­ ­­d­ö­g­ö­­s­­ ­­­l­­á­­n­­y­­o­k­ ­­­v­­­á­­r­n­a­­­k­­ ­­­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
nempolitizalok-0
2024. március 29. 11:59
Ha a libsik nácinak, szélsőségesnek tekinti a nem libsi pártokat, kivéve (akármilyen szélsőségesek) a bolsikat és betiltásukon dolgozik amerikában, németországban, akkor Putyin miért ne tekinthetné szélsőségesnek a libsiket. Főleg úgy, hogy a libsik szélsőségesek. Hatalmon azonnal korlátozzák a szólásszabadságot, szíűkítik a demokratikus lehetőségeket egy bolsevik társadalmat építenek fel. Lsd. Németország, ahol a feljelentés állampolgári kötelezettség, külön hivatal van erre, vagy ukrajna, ahol totális az USA és EU által támogatott totális diktatúra, amit a libsik demokráciának hazudnak.
miserablo
2024. március 29. 11:46
Na ez a punci is 10 évig kockázva kapja majd a répát valami szibériai korrekciós intézetben .Kár érte ,jó ügynök volt .
Mich99
2024. március 29. 11:17
Guardian FOS...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!