Reagált Macron azoknak, akik meleg esküvőhöz hasonlították legutóbbi útját: „Az volt!”

2024. március 29. 07:00

Brazíliában járt a francia elnök.

2024. március 29. 07:00

Nyitókép: LUDOVIC MARIN / POOL / AFP

Emmanuel Macron nemrég meglátogatta brazil kollégáját, Lula da Silvát. Mint kiderült, a Brazíliában készült fotókat „néhányan egy esküvőhöz hasonlították”. Erre Macron egy, a Kaliforniai álom (La La Land) plakátját megidéző montázzsal reagált X-oldalán.

Egészen pontosan úgy fogalmazott: 

„Néhányan egy esküvőhöz hasonlították a brazíliai látogatásomról készült képeket, és én azt mondom nekik: az volt! Franciaország szereti Brazíliát, és Brazília szereti Franciaországot!”

Majd azzal folytatta, hogy köszönetet mondott Lulának és valamennyi brazilnak a fogadtatásért.

A francia elnök felidézte, hogy együtt sétáltak végig az Amazonas mentén, és megerősítették közös elhatározásunkat, hogy harcoljanak az erdőkért és az emberekért.

Macron megjegyezte azt is, hogy Rióban „láthattuk védelmi együttműködésünk erejét a Tonelero, a partnerségünk harmadik tengeralattjárójának vízre bocsátásával”.

Valamint kitért arra is, hogy a brazil elnökkel elhatározták, fokozzák a tudományos, a művészeti együttműködéseket, és a diákcseréket. 

Hangsúlyozta tovább, hogy 2025 tavaszára kitűztek egy fontos célt: 

a Brazília és Franciaország közötti kulturális kapcsolatok újjáélesztését.

„Hiszünk a demokráciában”

E sorok után dicsérte Lula eddigi munkásságát. Mint írta, a brazil vezető „helyreállította az intézményi egyensúlyt, ez nagyon sokat jelent számunkra. Mert mi hiszünk a demokráciában. (...) Hiszünk a jövőben!”

„Olyan értékeket vallunk, amelyek közös történelmünk középpontjában állnak

 – jegyezte meg a francia elnök.

Emmanuel Macron gondolatait azzal zárta: „Most új lapot nyitottunk a kapcsolatunkban. Éljen sokáig a Brazília és Franciaország közötti barátság!”

A vonatkozó bejegyzést alább tekintheti meg:

 

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:04
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­­­ö­­­g­­ö­s­ ­­­l­­á­­n­­y­­­o­­­k­ ­­­v­á­­­r­­­n­­a­­­k­­ ­­r­­­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­𝗨­­𝗡
templar62
2024. március 29. 10:36
" unidos pueblos ... " = " villák / paloták / kastélyok , proletàrjai egyesüljetek . "
templar62
2024. március 29. 10:33
Unidos banditos of usa
Ehetős Odó
2024. március 29. 09:10
A kis gerontofil a BRICS-nél póbálkozik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!