Dzsihadista francia kiskorút kapcsolt le a rendőrség

2024. április 24. 20:11

Terrortámadást akart végrehajtani a párizsi olimpia ideje alatt.

2024. április 24. 20:11

Nyitókép: Mohamad Salaheldin Abdelg Alsaye / ANADOLU / Anadolu via AFP

Letartóztattak egy 16 éves tinédzsert Marignier-ben azzal a gyanúval, hogy dzsihadista támadást készített elő a párizsi olimpia idejére – tudta meg a Le Figaro szerdán az országos terrorizmusellenes ügyészségtől, amely „terrorista bűnszövetkezet” miatt indított nyomozást. A férfit a belbiztonsági főigazgatóság (DGSI) rendőrei vették őrizetbe.

Az illetőt a helyi ügyészségen a Telegramon közzétett aggasztó megjegyzéseivel kapcsolatban tett feljelentést követően szúrták ki. 

A kiskorú azt mondta, hogy robbanóöv készítéséhez szükséges anyagot akar beszerezni, „hogy mártírként haljon meg az iszlám kalifátus nevében” 

– közölte egy rendőrségi forrás. A fiatalembert az igazságügyi rendőrség a szülei otthonában tartóztatta le. A házkutatás során a nyomozók kézzel írott dokumentumokat találtak, köztük egy, az Iszlám Államnak tett hűségesküt. A gyanúsított mobiltelefonját is lefoglalták.

Kihallgatása során a tinédzser elismerte, hogy az olimpiai játékok alatt támadást akart végrehajtani, „fegyverrel vagy robbanóövvel”. Egy rendőrségi forrás szerint a francia állampolgárságú fiatalkorút „már figyelték a radikalizálódás miatt”.

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­­A­ ­­d­­­ö­g­­­ö­­s­­­ ­l­­­á­n­­y­­o­­­k­ ­v­­­á­r­n­­a­k­ ­­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­­𝗡
bill-murr
2024. április 24. 23:20
Valami Ahmed vagy Muhammad fele “francia” . Megerett az ido egy nagytakaritasra. Eloszor is az arulo libzsi politikusokkal kell kezdeni.
Akitlosz
2024. április 24. 21:19
A rendőrségen az utolsó tartóztassa le a villanyt!
survivor
2024. április 24. 20:26
Remélem , egyiknek csak sikerül!😱
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!