Európa ellopása

2024. április 17. 08:50

Muszáj leszögezni: a Fidesz-szavazó a kétely nélküli hitre lett kondicionálva.

2024. április 17. 08:50
First Day Of An EU Leaders Summit
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

Nyitókép: Thierry Monasse / Getty images

„Az aktuális orbáni Európa-mítosz szerint „Brüsszel”, vagyis gyakorlatilag az összes többi tagállam azért haragszik a magyar kormányra, mert a migrációs paktum ügyében nem álltunk be a sorba. Hogy ez mekkora orbitális ostobaság, arra majd később kitérünk (addig érje be a kedves olvasó azzal, hogy egyáltalán nem az összes tagállami kormány a bevándorlás kritikátlan híve, és ez másoknál mégsem vezetett fenyítéshez), azt azonban muszáj leszögezni: a Fidesz-szavazó a kétely nélküli hitre lett kondicionálva. Sokáig eltartott, de mára sikerült: ha Kövér László mondjuk 10 éve, Putyin Ukrajna elleni első terrortámadása idején állt volna elő azzal, hogy az EU (?) még mindig a soha be nem fejezett II. világháborút vívja Oroszország ellen, aligha úszta volna meg kényszerzubbony és zártosztály nélkül, ma viszont ez a kormánypolitika fősodra, amelynek a már említett két, vagy ki tudja, hány millió ember tapsol. Pedig ha a 2014-es orosz attak jogtalan volt – márpedig az volt, ezt maga Orbán Viktor mondta ki annak idején –, akkor bizony a 2022-es is az: sem az ukrán szuverenitást védő nemzetközi szerződésrendszer, sem Ukrajna nem létező NATO-hátterű katonai potenciálja (ami miatt Oroszország netán fenyegetve érezhetné magát) nem változott azóta.”

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:09
🍓 ️ ­­­A­ ­d­­­ö­­­g­­­ö­­­s­­­ ­l­á­n­­­y­­o­­k­ ­v­­á­r­­­n­­­a­­­k­ ­­­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
iimre
2024. április 18. 20:00
"Mátyás01 ápr17. 16:28 Az USA mit tenne, ha Texas kiválna az USA-ból, majd az oroszok puccsal orosz párti bábkormányt állítanának fel, kirúgnák az USA haditengerészetét a bérelt bázisáról, és Texas elkezdené a csatlakozását a Sanghaji egyezmény nevű katonai tömbhöz, tervbe véve elhárító rakétarendszerek telepítését. Közben a Texasban élő Oklahomaiakat elkezdenék terrorizálni és Texas egyes politikusai atomfegyver bevetését is szorgalmaznák az Oklahomaiak kiirtására. Az USA hányadik másodpercben támadná meg Texast?" Nem kell ilyen utópisztikus példákat kitalálni, elég, ha megnézzük, mi volt a zusa is reakciója 1962-ben, amikor az oroszok [a zusa törökországi nyomulását ellensúlyozva] elkezdtek atomrakétákat telepíteni New York szomszédságába, Kubába: http://tortenelemcikkek.hu/node/369 — A kubai rakétaválság
iimre
2024. április 18. 19:50
"Muszáj leszögezni: a Fidesz-szavazó a kétely nélküli hitre lett kondicionálva." Tényleg? :DDD Nem lehet, hogy a tapasztalatai miatt lett vki fidesz-szavazó?
Hohokam
2024. április 18. 14:43
Okos lehet ez az ember, hogy szidalmazással és lenézéssel próbálja felvilágosítani a Fidesz-szavazót..... 4 2/3 nem volt elég, faszfej?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!