Különös trió húzhatja keresztbe Von der Leyen számításait

2024. április 30. 10:10

Egyre kevésbé biztos elnöki pozíciójának megtartásában Ursula von der Leyen, mert könnyen lehet, hogy Orbán Viktorhoz és Charles Michelhez hasonlóan Emmanuel Macron is új vezetőt képzel el a jövőben.

2024. április 30. 10:10
VON DER LEYEN, Ursula

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

A Range előrejelző platform 77 százalékos esélyt ad Ursula von der Leyennek arra, hogy a júniusi EP-választások után az Európai Bizottság elnöke maradjon, ám az elmúlt hetekben heves találgatások zajlottak arról, hogy hirtelen megváltoztak-e az esélyei – írja az Euractiv.

A brüsszeli portál szerint nem kizárt, hogy Orbán Viktor és Charles Michel duója megpróbálja keresztül húzni a német politikus számításait, de a joker Emmanuel Macron kezében van.

A francia elnök 2019-ben Von der Leyen legnagyobb támogatója volt, ám egyes hírek szerint most egyáltalán nem biztos benne, hogy ne lenne szükség egy új EB-elnökre.

Von der Leyen mindenesetre legutóbb már szoros szövetségeseit is kiakasztotta politikájával.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2024. április 30. 22:32
Babits Mihály, kedvenc költőm ezt írná ma a brüsszeli kígyófészekröl és hazai csatlósairól "Bigott, becstelen brüsszeli bagázs" címmel: Bár bolygónk bajai baljóslatúan bokrosodnak, Bölényként bömbölő, bukott bajkeverő betyárok Bírálgatják büszke bajnokunk békés buzgalmát. Bárdolatlan, becstelen blöffölés, bizony barátaim. Balgatag bürócsődörök becsvágya burjánzik, Botozásra, belezésre, boncolásra bujtogatnak. Bizalmat bitorló bennfentesek becsmérelnek, Beteges bárgyúság, bűnös, borgőzös borzadály. Botrányosan bomlasztó, békétlen, botor beszéd, Bujkáló, bugyuta besúgók bókolgatnak beszarin, Burjánzó, bávatag butaság bugyborékol belőlük, Bágyadt bölcsesség borús bűntudattal bódorog. Belföldön bünös barbárok bujtogatnak bugrisokat, Bolsevik baromságokat bégetve bubikat bepaliznak, Bizalmaskodó bohémséggel bókolnak bácsikáknak. Büneitekért Belzebúbnak bugyraiban bünhödjetek.
auditorium
2024. április 30. 14:14
Sokan támogatták U-át, de nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Volt már családügyi és hadügyi miniszter, majd kapta ezt a fontos kinevezést. Minden politikusnak szüksége lenne ÖNVIZSGÁLATRA és ÖNKRITIKÁRA. Mindent jól csináltam eddig ? Képviselem az európai kontinens népeinek érdekeit , avagy más kontinenst szolgálok ki ? Jogos a démonizált államfők megitélése avagy téves ? Döntéseimben értekeztem a 27 tagállam vezetőivel avagy érzelemtől fűtötten döntöttem életbevágó dolgokról ? Végiglátogattam mind a 26 országot és ismerem-e népeit, tradicióit, vallásait, kultúráját avagy megelégedek egy rövid utikönyvvel és tanácsadóimmal ? Feddhetetlen vagyok-e én is mindenben ? Képes vagyok-e elvégezni a rám bizott feladatot ? Önkritika hiányában folytatódnak a téves döntések.
survivor
2024. április 30. 12:49
francia -német A FRA atomhatalom , és nincs megszállva.
nempolitizalok-0
2024. április 30. 12:38
Olyan sok a korrupt eurotetü, hogy nehéz a választás. Az sajnos nyilvánvaló, hogy a franciáknak eleve a legselejtebb kell, hogy az egyébként ehhez teljesen alkalmatlan franciák az EU valódi irányítói lehessenek. A németeknél sem jobb a helyzet, az erős európában gondolkodó nagy formátumú német politikusok képtelenek kitermelődni, Merkel már egy USA báb volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!